Nauja vėliava suplevėsavo ugniagesių gelbėtojų kieme

Šiandien, ankstų rytą, Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdyboje rikiuotės metu buvo minima Lietuvos vėliavos diena ir, skambant tautiškai giesmei, pakelta nauja Lietuvos Respublikos vėliava.

Trumpai su vėliavos istorija rikiuotėje stovinčius statutinius pareigūnus supažindino Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) viršininkas, vidaus tarnybos pulkininkas Olegas Kovalevskis. Jis, savo pavaldiniams priminė tai, jog sausio 1-ąją minima Lietuvos vėliavos diena, nes 1919 m. sausio 1 dieną Gedimino pilies bokšte Lietuvos trispalvę, kaip laisvos Lietuvos ženklą, iškėlė Lietuvos savanorių būrys. Tąkart ji plevėsavo neilgai. 1919 m. sausio 6 dieną Vilnių užėmę bolševikai nuo trispalvės nuplėšė geltoną ir žalią spalvas, paliko tik raudoną. Antrą kartą Lietuvos trispalvė suplevėsavo 1920 m. rugpjūčio 26-ąją, kuomet į Vilnių sugrįžo Lietuvos kariuomenė. Tačiau tų pačių metų spalio 9 d. Vilnių užgrobė „želigovskininkai” ir lietuviška trispalvė vėl buvo nuplėšta.
Trečią kartą Lietuvos trispalvė iškelta virš Gedimino bokšto tik 1988 m. spalio 7 dieną ir nuo tos dienos tebeplevėsuoja iki šiol.
Naujos vėliavos buvo iškeltos ir kitose Utenos APGV pavaldžiose Ignalinos, Zarasų, Molėtų ir Anykščių priešgaisrinėse gelbėjimo tarnybose.

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas