SVEIKI DANTYS IR GRAŽI ŠYPSENA PUOŠIA KIEKVIENĄ

Turbūt dažnas iš mūsų pasvajojame apie sveikus, tiesius dantis bei kerinčiai baltą šypseną. Bet retas kuris žino, kad siekiant tobulos šypsenos kasdienės asmeninės burnos higienos nepakanka ir jau išdygus pirmiesiems dantukams reikia atvykti profilaktinei apžiūrai pas gydytoją odontologą.
Apie dantų tiesinimą, vaikų ir chirurginį dantų gydymą pasakojo gydytojai odontologai, dirbantys odontologijos centre „Laudenta“.

Dantų tiesinimui amžiaus ribų nėra!

Ortodontiniu gydymu siekiama ištiesinti kreivus dantis ir suformuoti taisyklingą sąkandį. Gydymas vidutiniškai trunka 1,5–2 metus. Trukmė priklauso nuo klinikinio atvejo sudėtingumo, pasirinkto ortodontinio aparato sistemos bei paciento pareigingumo (atvykimas į apžiūrą, laikymasis gydytojo nurodymų).
„Pirmą apsilankymą pas gydytoją ortodontą rekomenduojame šešerių–septynerių metų vaikams, kadangi tokio amžiaus vaikai turi mišrų sąkandį. Tai reiškia, kad dalis nuolatinių dantų jau yra išdygę, o dalis pieninių dantų dar yra neiškritę ir gydytojas ortodontas gali pastebėti dantų dygimo sekos neatitikimus, galimą dantų susigrūdimą, per didelius tarpus tarp dantų, trūkstamas dantų užuomazgas, žandikaulio augimo sutrikimus ir kitas priežastis, kurios gali turėti įtakos netinkamai dantų padėčiai bei netaisyklingam sąkandžiui”, – pasakojo gydytoja odontologė Ingrida Rakauskaitė. „Kuo anksčiau bus pastebėtas sąkandžio vystymosi sutrikimas, tuo efektyvesnis bus gydymas”, – pridūrė gydytoja odontologė Rūta Kairiūkštytė.
„Ortodontiniam gydymui amžiaus ribų nėra!” – pabrėžė gydytojas odontologas Lukas Zinkevičius. Vaikams (7–13 metų), jei yra poreikis, rekomenduojama nešioti ortodontines plokšteles, išskirtinais atvejais – breketus. Paaugliams (13–18 metų) bei suaugusiems žmonėms veiksmingiausias gydymas yra breketų sistema, nes vyresniame amžiuje dantų poslinkiai vyksta kur kas lėčiau nei jauname amžiuje.

Odontologijos centro „Laudenta” tikslas – sveiki mažojo paciento dantukai

Kiekvienas tėvas nori, kad jų vaikų dantukai būtų sveiki, gražūs, balti, vaikas nuolat šypsotųsi ir nepatirtų to nemalonaus dantų skausmo. Vaiko dantų sveikata priklauso nuo tinkamos dantų priežiūros namuose ir savalaikio kokybiško gydymo odontologijos klinikoje.
Odontologijos centre „Laudenta” gydomi ne tik tėvų, bet ir mažųjų pacientų dantukai. „Laudentoje” dirba gydytojai odontologai, turintys daug patirties ir žinių, reikalingų dirbant su mažaisiais pacientais, tad tėvai gali drąsiai patikėti savo vaikučius specialistams.
„Dažniausiai pirminę konsultaciją pradedame nuo edukacinės pamokėlės, supažindiname mažąjį pacientą su odontologijos kabineto aplinka, instrumentais, atsakome į visus rūpimus klausimus. Kai vaikas jaukiai jaučiasi odontologo kėdėje, apžiūrime ir įvertiname dantukų bei burnos ertmės būklę”, – pasakojo gydytoja odontologė Rūta Kairiūkštytė. „Pagal dantukų būklę, pasitardami su tėvais, jei reikia, paskiriame tolimesnį gydymą. Odontologijos centre vaikams galime pašalinti apnašas ir dantukus nupoliruoti fluoro turinčia pasta, apmokyti taisyklingai prižiūrėti dantis ir parinkti tinkamas priemones ėduonies profilaktikai – sustiprinti dantukus fluoro laku ar dantų vageles padengti silantu, plombuoti pieninius ir nuolatinius dantukus, gydyti dantų šaknų kanalus”, – dėstė gydytoja odontologė Ingrida Rakauskaitė.

Dažniausia chirurginė procedūra – danties rovimas ir implantacija

Odontologijos centre „Laudenta” dirbantys gydytojai odontologai siekia, kad natūralūs paciento dantys būtų išsaugoti kuo ilgesnį laiką. Jei problema yra įsisenėjusi ir kiti gydymo metodai jau gali nebepadėti, atliekamas dantų šalinimas, netraumuojant gretimų dantų ir audinių.
„Pagrindinės danties šalinimo priežastys – netaisyklinga danties padėtis, kai dantis išdygęs kreivai ar išvis neišdygęs, ortodontinis sąkandžio gydymas, siekiant išvengti dantų susigrūdimo, dantis yra stipriai pažeistas ir nebetinkamas protezuoti, išplitusi periodonto liga, dantis ar danties šaknis nulūžo”, – vardijo gydytojas odontologas Lukas Zinkevičius.
„Dažniausia chirurginė procedūra pas mus odontologijos centre – danties rovimas ir implantacija, tačiau taip pat savo pacientams galime pašalinti cistas ir dantenas aplink dantį, patrumpinti danties viršūnę, atlikti liežuvio ir lūpos pasaitėlio plastinę operaciją”, – pasakojo gydytojas odontologas Justinas Kosteckas.
„Chirurginis gydymas nėra pati maloniausia procedūra, tačiau svarbiausia, kad ši procedūra būtų kaip įmanoma greitesnė, neskausmingesnė ir saugesnė. Tam reikia gydytojo odontologo patirties, tinkamos įrangos ir šiuolaikinių technologijų ir visa tai rasite odontologijos centre „Laudenta” – pokalbį baigė gydytoja odontologė Vida Laurinonienė.

„Laudenta” laukia visų norinčių NEMOKAMAI PASIKONSULTUOTI dėl dantų tiesinimo, implantavimo ir protezavimo Kauno g. 19, Utenoje. Būtina išankstinė registracija telefonu +370 647 28 899. Daugiau informacijos rasite internetiniame puslapyje www.laudenta.lt.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas