Su profesoriumi Rimvydu Laužiku – apie tradicinius Kūčių patiekalus ir kintančius švenčių papročius

Kūčios lietuviams – ypatinga šeimas suburianti šventė. Įprastai vakare sėdama prie Kūčių stalo, ant kurio dedama 12 tradicinių patiekalų. Receptais da­lijamasi net iš kartos į kartą. Visgi keičiantis laikme­čiui, vertybėms papročiai taip pat kinta. Kulinarinio paveldo tyrinėtojas profesorius Rimvydas Laužikas teigė, kad papročių kitimas yra natūralus procesas, nes tik prisitaikydama prie besikeičiančios tikrovės tradicija gali išlikti.

Visą straipsnį skaitykite antradienio laikraštyje „Utenos diena“.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas