Reikės: 350 g vištienos krūtinėlės, 2 vnt. avokadų, 1 pund. svogūnų laiškų, 1 pund. kalendros, 2 v. š. žaliosios citrinos sulčių, 2 v. š. majonezo, druskos, pipirų.
Gaminimas:
1. Vištieną išvirkite truputį pasūdytame vandenyje. Žinoma, galite naudoti ir orkaitėje keptą, troškintą ar rūkytą vištieną. Ją supjaustykite ar suplėšykite skaidulomis.
2. Avokadus nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite kubeliais.
3. Svogūnų laiškus bei kalendrą smulkiai supjaustykite.
4. Viską sumaišykite, salotas užtaisykite žaliosios citrinos sultimis, majonezu, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Sočios ir maistingos salotos! Smulkiai supjausčius jomis galima įdaryti krepšiukus, užtepti ant skrebučių, duoniukų ar krekerių, pagaminti suvožtinių.