Varškės pyragas su aguonomis ir obuoliais

Reikės: 500 g varškės, 200 g aguonų, 2 obuoliai, 320 g cukraus, 450 g miltų, 50 g manų kruopų, 7 g sausų mielių, 50 ml augalinio aliejaus, 175 g sviesto 425 ml pieno, 2 kiaušiniai, šaukštas citrinų sulčių, 30 g vanilinio cukraus, druskos pagal skonį

Gaminimas: Sijotus miltus sumaišyti su mielėmis, 40 g cukraus, šiek tiek druskos ir 15 g vanilinio cukraus. Tada užpilti 125 ml šilto pieno ir augalinio aliejaus. Tešlą išminkyti, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 30 min. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir, po kelių minučių nukošus, sumaišyti su 150 g cukraus. Obuolius nulupti, smulkiai supjaustyti ir apšlakstyti citrinų sultimis. Obuolius sumaišyti su aguonomis. Varškę pertrinti per sietelį. Užvirinti 300 ml pieno su 40 g cukraus, sudėti likusį vanilinį cukrų ir dar šiek tiek druskos. Supilti manų kruopas ir virti, kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies, įdėti 50 g sviesto ir išmaišyti. Į manų košę įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Tada įdėti pusę aguonų masės ir išmaišyti. Paskui sudėti likusią aguonų masę. Mielinę tešlą iškočioti į apskritimą ir aptepti aliejumi. Tada sudėti į apvalią formą ir suformuoti aukštus kraštus. Į tešlą sudėti aguonų įdarą. Paskui tolygiai ant viršaus paskirstyti varškės įdarą. Likusius miltus (200 g), cukrų (90 g) ir sviestą (125 g) išminkyti, kad gautųsi tešlos trupiniai. Trupinius užbarstyti ant viršaus ir pyragą palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, 50 – 70 minučių. Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir, kai atvės, iš formos. Pabarstyti viršų milteliniu cukrumi. Tada palaikyti porą valandų arba per naktį šaltoje vietoje.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas