Reikės
500 g kiaulienos, 1 stiklinės išmirkytų abrikosų, šiek tiek kiaulienos prieskonių, 300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, 1 kiaušinio, šiek tiek rozmarinų (džiovintų arba šviežių), 1 svogūno, pusės stiklinės saldaus baltojo vyno, aliejaus, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
mėsą įpjaukite ilgu aštriu peiliu ir gerai įtrinkite kiaulienos prieskoniais. Palaikykite 1–2 val. Į vidurį dėkite 1/2 stiklinės išmirkytų smulkintų abrikosų. Mėsą apkepkite keptuvėje. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, ant jos dėkite atvėsusią mėsą ir susukite. Viršuje tešlą truputį įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite rozmarinais ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Likusius abrikosus supjaustykite, apkepkite su susmulkintu svogūnu, supilkite vyną, įberkite prieskonių ir patroškinkite kelias minutes. Patiekite su kepsniu.