Viščiukui paruošti reikės: viščiuko – 1 vnt., klevų sirupo – 4 valgomųjų šaukštų, druskos – 1 arbatinio šaukštelio, maltų pipirų mišinio – žiupsnelio, imbiero šaknies – 25 g, rozmarino – 1 šakelės, apelsino – 1 vnt. (žievelės), česnako – 4 skiltelių, granatų sėklų – saujos.
Paruošimas:
Šviežią viščiuką perpjauti per krūtinėlę pusiau. Į trintuvą dėti druską, pipirus, imbiero šaknį, rozmariną, apelsino žievelę bei česnako skilteles ir sutrinti iki vientisos masės. Paruošta prieskonių mase įtrinti iš visų pusių viščiuką ir palikti šaldytuve per naktį marinuotis. Prieš valandą iki kepimo išimti viščiuką iš šaldytuvo ir perpus perpjautas jo dalis surišti su siūlu. Patepti klevų sirupu ir dėti į kepimo skardą. Norintiems dar įvairesnių skonių prie klevų sirupo galima pridėti apelsino sulčių bei du valgomuosius šaukštus sūraus sojų padažo. Paruoštą viščiuką dedame į iki 170°C įkaitintą orkaitę ir kepti 1,5 val. Paruošti ananasą: pašalinti kotą ir supjaustyti į keturias dalis. Dėti ant grilio grotelių ir kepti, kol apskrus.