Reikės: 2 svogūnų, saldžiosios raudonosios paprikos, 200 g pievagrybių, česnako skiltelės, 500 g moliūgo, 2 šaukštų aliejaus, 5 kiaušinių, 0,5 stiklinės grietinėlės, 200 g fermentinio sūrio, 2 stiklinių duonos džiūvėsių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas: nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Išdarykite papriką, moliūgą, nuplaukite pievagrybius ir viską supjaustykite mažais kubeliais. Ant silpnos ugnies aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnaką. Po kelių minučių sudėkite likusias daržoves ir 4–5 minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir supilkite grietinėlę. Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, duonos džiūvėsius, druską, juoduosius pipirus ir daržovių maišinį. Supilkite į sviestu patept formą aukštais kraštais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą. Prieš pjaustydami gabaliukais pyragą palaikykite 15–20 minučių, kad praauštų.