Reikės
stiklinės skaldytų žirnių, 6 stiklinių vandens, dviejų sultinio kubelių, 2 svogūnų, morkos, 1 saliero šakniagumbio, 2 šaukštų sviesto, šaukštelio čiobrelių, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
žirnius gerai nuplaukite, suberkite į puodą, supilkite vandenį, sumeskite sultinio kubelius ir užvirinkite. Kai užvirs, nugraibykite putas, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 1,5 val. Retkarčiais pamaišykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sutarkuokite morką ir saliero gumbą. Maišydami kepkite, kol pasikeis morkų spalva. Viską sukrėskite į verdančią sriubą, pagardinkite čiobreliais, pipirais ir dar pusvalandį virkite.