Ministerija siūlo neapmokestinti smulkiųjų verslininkų pajamų „nuo pirmojo euro“

Siekdama sukurti palankesnę verslo aplinką gyventojams, įsigijusiems verslo liudijimus, Finansų ministerija, bendradarbiaudama su smulkiuosius verslininkus vienijančiomis organizacijomis, parengė ir pateikė Vyriausybei jų veiklą lengvinančius pasiūlymus.

„Smulkiųjų verslininkų nuomone, yra neteisinga apmokestinti jų pajamas nuo nulio, jeigu jos bent euru viršija nustatytą ribą. Po diskusijų sutarėme, kad šią nuostatą reikia keisti ir taip sudaryti smulkiesiems palankesnes veiklos sąlygas Lietuvoje”, – sakė finansų ministrė Rasa Budbergytė.
Finansų ministerija siūlo 5 ar 15 proc. gyventojų pajamų mokesčio tarifu apmokestinti tik tą verslo liudijimus įsigijusių asmenų pajamų dalį, kuri viršija 4 500 eurų. Taip bus sudarytos palankesnės sąlygos smulkiajam verslui sumokėti mokesčius.
Šiuo metu galioja nuostata, kad, viršijus 4 500 eurų pajamų ribą, 5 proc. ar 15 proc. tarifu, priklausomai nuo vykdomos veiklos, apmokestinamos visos pajamos „nuo pirmojo euro”.
Siekdama skatinti konkurenciją ir suteikti smulkiajam verslui daugiau galimybių, Finansų ministerija taip pat siūlo, kad prekybos verslo liudijimus įsigiję gyventojai su tam tikromis išimtimis galėtų parduoti prekes juridiniams asmenims ir kitiems prekybos veiklą vykdantiems gyventojams.
Šiuo metu prekybos verslo liudijimus turintys gyventojai minėtu būdu gyventojų pajamų mokestį gali sumokėti tik tokiu atveju, kai prekes parduoda kitiems gyventojams – galutiniams vartotojams.

Finansų ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas