Netradicinis verslo sprendimas – Utenai

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad kovo 1 d. Utenoje duris atvėrė naujas KREDA Ignalinos kredito unijos Utenos skyrius, kuriame gyventojams ir verslo įmonėms teikiamos finansinės paslaugos. Praėjus daugiau nei mėnesiui, pasidomėjome, kaip sekasi verslas Utenoje. Atvykę nurodytu adresu (Bažnyčios g. 1), pradėjome ieškoti, kur įsikūrusi mūsų minima KREDA Ignalinos kredito unija. VšĮ Utenos verslo informacijos centro biuro administratorė Silvija Raduševičienė mums nusišypsojo ir pasakė, kad čia ir yra KREDA Ignalinos kredito unijos Utenos skyrius. Silvija mus informavo, kad Ignalinos kredito unija, naudodama šiuolaikines technologines galimybes, įkūrė virtualią darbo vietą ir kad unijos nariai ar kiti interesantai bendrauja su unijos vadybininkais per nuotolį, pasinaudodami „Skype“ verslui tinklu. Čia yra suteikiama pirminė informacija klientui ir užtikrinamas saugus dokumentų pasirašymas.

Apie finansines paslaugas ir naują veiklos etapą kalbėjomės su KREDA Ignalinos kredito unijos valdybos pirmininke ir administracijos vadove Violeta Čeponiene.

Kas paskatino atidaryti skyrių Utenoje?

Toks žingsnis yra labai natūralus – norime būti arčiau žmonių. Dar iki sprendimo paslaugas teikti Utenoje šio miesto gyventojai, ūkininkai ir verslininkai mus pasiekdavo Ignalinoje. Mūsų šūkis skelbia – „Esame arčiau Jūsų”, todėl ir kuriamės ten, kur žmonėms mūsų reikia. Bendradarbiaujame su didžiausiais Ignalinos, Švenčionių ir Zarasų krašto ūkininkais, todėl esame įsitikinę, kad ir Utenos ūkininkus gali sudominti mūsų paslaugos ir finansavimo sąlygos. Privatiems asmenims ir verslo įmonėms taip pat turime aktualių pasiūlymų, puikiai pažįstame regiono poreikius.

Kokias paslaugas savo klientams teikia Ignalinos kredito unija?

Mūsų paslaugų spektras platus. Teikiame panašias paslaugas, kokias siūlo didieji šalyje veikiantys bankai: operacijos grynaisiais pinigais, internetinė bankininkystė, mokėjimo kortelės, apmokėjimai už komunalines paslaugas, pinigų pavedimai Lietuvoje ir užsienyje, valiutos keitimas. Kiekvienas klientas renkasi tai, kas jam aktualu. Pastaruoju metu žmonės drąsiau skolinasi, tačiau tai daro racionaliai, neskubėdami, kruopščiai įvertindami savo galimybes ir kredito įstaigų siūlomus sprendimus.
Esame bendruomeniška organizacija, todėl tikime, kad ne tik savo paslaugomis būsime naudingi Utenai – mums rūpi aplinka, vietos iniciatyvos. Utena garsėja kaip darbščių, verslių ir kultūrą puoselėjančių žmonių miestas. Tikime, kad sklandžiai įsiliesime į vietos gyvenimą.

Kokius taupymo sprendimus galite pasiūlyti?

Vienas saugiausių pinigų laikymo būdų, kurį renkasi daugelis taupančiųjų – indėliai. Ignalinos kredito unijoje galima padėti terminuotą indėlį, kurio palūkanos gali siekti iki 3 proc., arba kaupti pinigus taupomosiose, vaikų ir tikslinio taupymo sąskaitose. Indėlių palūkanų dydis priklauso nuo indėlio trukmės bei rūšies. Pas mus laikomi indėliai (kaip ir laikomi bankuose) yra apdrausti valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas”, todėl planuoti su mumis ateitį yra saugu.

Jeigu žmogus asmeninėms arba verslo reikmėms planuoja pasiskolinti, kada jam vertėtų kreiptis į KREDA Ignalinos kredito uniją?

Ketinantiems pasiskolinti pirmiausia norėčiau patarti skolintis ne greitai, o protingai. Svarbu domėtis, kaip su Jumis elgsis finansų įstaiga, jei norėsite atidėti mokėjimus, pakeisti grafiką, anksčiau grąžinti paskolą, arba kas Jūsų laukia, jei kurį laiką sutriktų Jūsų mokumas. Šios aplinkybės gali gerokai išauginti Jūsų įsipareigojimus. Todėl renkantis finansinį partnerį, svarbu ne tik palūkanų norma, bet ir visos anksčiau išvardytos sąlygos. Būtinai tuo pasidomėkite, įvertinkite skirtingus pasiūlymus, palyginkite juos.
Ignalinos kredito unijoje klientams teikiame įvairių rūšių paskolas – būstui įsigyti ar įrengti, taip pat vartojamąsias paskolas didesniems pirkiniams įsigyti, paskolas verslui, žemės ūkiui finansuoti. Kiekvieną poreikį išklausome ir, įvertinę kliento galimybes, pasiūlome sprendimus.

Tapote Jungtinės centrinės kredito unijos, pristatomos KREDA pavadinimu, nare. Ką tai reiškia Jūsų esamiems ir būsimiems klientams?

KREDA buvo įkurta siekiant suvienyti ilgametę sėkmingai Lietuvoje veikiančių̨ kredito unijų̨ patirtį ir vartotojams užtikrinti modernias, kokybiškas ir patikimas finansines paslaugas. Priklausymas KREDA grupei sustiprina kiekvienos kredito unijos atsakomybę tiek prieš partnerius, tiek prieš plačiąją visuomenę. Ignalinos kredito unija buvo pagrindine iniciatore kuriant Jungtinę centrinę kredito uniją, esu jos valdybos narė. Ši pozicija įpareigoja nuolat prižiūrėti, kad naujojo junginio veikla būtų atsakinga, skaidri, projektuojama į apčiuopiamos naudos gavimą nariams ir klientams.

VšĮ Utenos verslo informacijos centro direktorės Irinos Šeršniovos klausėme apie netradicinę verslo idėją.

Kam ir kodėl gimė idėja kurti tokį inovatyvų klasterinį verslo modulį?

Seniau buvo įprasta, kad, pradėdama veiklą, įmonė išsinuomoja patalpas – ir dar tokias, kad užtektų plėtrai bent dvejus metus į priekį. Keičiasi laikai ir daug lengviau laužomi nusistovėję stereotipai. Todėl, kai Ignalinos kredito unijos vadovė Violeta Čeponienė kreipėsi į mus su paklausimu apie galimybę pasinaudoti VšĮ Utenos verslo informacijos centro, kaip biuro, paslaugomis, ir gimė tokia bendra idėja. Tikimės, kad šis inovatyvus klasterinis verslo modelis pasiteisins ir Utenoje. O mes kaip VšĮ Utenos verslo informacijos centro atstovai ateityje ir toliau skatinsime bei padėsime įvairiems verslams įgyvendinti naujoves, kurios skatina taupumą, pasvertą riziką, taip pat, panaudojant šiuolaikiškas technologijas, sugeba teikti profesionalias bankines paslaugas klientui vietoje ir neverčia vykti šimtus kilometrų.

Ignalinos kredito unija – tai šalia Jūsų esanti alternatyva bankams. Mes laukiame Jūsų UTENOJE (Bažnyčios g. 1), tel. 8 600 50 853, el. paštas ignalina@kreda.lt.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas