Paskelbtos stipriausios 2017-ųjų metų Lietuvos įmonės

2017 metais stipriausiomis pripažintos daugiau kaip du tūkstančiai Lietuvos įmonių. Finansiškai patikimoms Lietuvos įmonėms bei jų vadovams suteikti „Stipriausi Lietuvoje“ sertifikatai. Toks pripažinimas patvirtina gerą įmonių kreditingumo istoriją bei mažą statistinę tikimybę nevykdyti įsipareigojimų artimiausiu metu.

Tarp įmonių, gavusių „Stipriausi Lietuvoje“ sertifikatą, nuo vos kelis darbuotojus turinčiųjų – iki didžiųjų šalies korporacijų. Patikimomis pripažintos 2206 bendrovės iš daugiau nei 99 tūkst. Tai yra beveik 500 įmonių daugiau nei praėjusiais metais.

„Šiais metais itin ženkliai išaugo sertifikuotų įmonių skaičius. Vadovai vis labiau įžvelgia jų naudą, supranta, kad toks pripažinimas padeda atverti užsienio rinkas ir padidinti įmonės konkurencingumą. Tokie patikimumą patvirtinantys sertifikatai ypač vertinami Skandinavijos šalyse, kur finansinis įmonės stabilumo įvertinimas jau spėjo tapti verslo norma“, – teigė UAB „Creditinfo Lietuva” pardavimų ir klientų departamento vadovė dr. Gerda Jurkonienė.

Nustatant bendrovių kredito reitingą, atsižvelgiama į daugiau kaip 100 įvairių kintamųjų: mokėjimų istoriją, finansinius rezultatus, verslo sąsajas ir kitus kriterijus, reikšmingus įmonės finansiniam reitingui.

Viena iš verslo įmonių, AB „Lytagra“, tarp „Stipriausių Lietuvoje” patenka kiekvienais metais dar nuo 2011 m. Įmonės generalinė direktorė Dalia Balsienė teigė, kad siekiant išlaikyti patikimos bendrovės reputaciją, toks pripažinimas – labai svarbus.

„AB „Lytagra” įmonių grupės plėtra, veiklos daugialypiškumas ir nuolatinis paslaugų kokybės gerinimas leidžia bendrovei uždirbti tam tikrą sukuriamos ekonominės vertės dydį atitinkantį pelną ir tapti patikimais partneriais verslo srityje”, – tvirtino D. Balsienė.

Pasak dr. G. Jurkonienės, kiekvienais metais augantis sertifikuojamų įmonių skaičius parodo ir didesnį vadovų rūpinimąsi įmonės reputacija ir įvaizdžiu: „Įmonių vadovai supranta, kad sertifikatas „Stipriausi Lietuvoje” yra jų atsakingo darbo įrodymas ir sąžiningumo rodiklis. Manome, kad augančioje konkurencinėje erdvėje, kai yra vis sunkiau išsiskirti, įmonės įvaizdis tampa vienu iš svarbiausių komponentų, lemiančių verslo rezultatus.”

Vis daugiau skirtingų sričių verslo įmonių įvertina nepriekaištingos įmonės reputacijos ir patikimumo pripažinimą. Sertifikato „Stipriausi Lietuvoje” turėjimą jų vadovai laiko stipriu konkurenciniu pranašumu.

Ieva SKURDAUSKAITĖ, „Gravitas Partners” projektų vadovė

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas