Berlyne pristatytas rekordinis lietuvių šakotis

Portale udiena.lt jau buvo rašyta, kad praėjusią savaitę Berlyne duris atvėrė ir šiuo metu vyksta 85-oji Tarptautinė žemės ūkio, maisto produktų ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2020“, kurioje Lietuvai atstovauja per dešimt smulkiųjų verslininkų gamintojų.

Tarptautinėje parodoje, kurioje šiemet dalyvauja per 70 pasaulio valstybių, buvo galima paragauti daugelio šalių valgių. Tarptautinė maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2020″ – ypatingos svarbos tarptautinis renginys. Ši paroda garsi žemės ūkio ir maisto produktų pasiūla pasaulyje, kur pagaminti produktai ne tik demonstruojami, bet jais vaišinami parodos lankytojai. Kaip teko pastebėti, visose nacionalinėse šalių ekspozicijose stengiamasi akcentuoti savo šalies ir jos produktų bei patiekalų išskirtinumą, o tai, anot gausių parodos lankytojų, renginį daro itin patrauklų.

Parodoje dalyvavęs žemės ūkio ministras Andrius Palionis ne tik pjaustė rekordinį šakotį, bet susitikdamas su Latvijos, Estijos bei Lenkijos žemės ūkio ministrais sutarė vieningai laikytis užsibrėžtos pozicijos dėl tiesioginių išmokų suvienodinimo. Lietuvos paviljone LR žemės ūkio ministrą taip pat sveikino ir Vokietijos žemės ūkio ministrė Julija Kliokner.

Šioje tarptautinėje parodoje Berlyne lankėsi ir „Utenos diena”. Plačiau apie parodą skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos diena” numeriuose.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas