Kaimo gyventojams skyrė papildomų lėšų asbestinių stogų dangai

Lėšos bus skirtos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos priemonės ,,Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos srities ,,Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“ veiklą „Asbestinių stogų dangos keitimas“ pateiktoms paramos paraiškoms finansuoti, kurioms pritrūko lėšų.

 

Ši priemonė yra labai reikalinga kaimo gyventojams, paramos poreikis ypač didelis – tą rodo ir surinktas žymiai didesnis paraiškų skaičius negu buvo planuota. Paraiškų rinkimui šiemet skirta  2 329 061 Eur, iš viso buvo pateiktos 2009 paraiškos už 3,7 mln. Eur. 2018 m. vasario 1 d. – kovo 12 d. laikotarpiu pateiktoms paramos paraiškoms finansuoti skirtų lėšų pakako tik 1 149 paraiškoms, kuriose prašoma paramos suma sudaro 2 121 899,20 Eur.
Po papildomo vertinimo paaiškėjo, kad šimtai paraiškų surinko vienodą atrankos balų skaičių ir tik daliai jų, t. y. 98 paramos paraiškoms, užtektų kvietimui numatytų lėšų likučio. „Atsižvelgdami į tai, skyrėme visoms 662 paraiškoms, surinkusioms vienodą atrankos balų skaičių, papildomus 1 mln. Eur iš šiai veiklai įgyvendinti numatyto programos krepšelio. Dabar už brūkšnio likę pareiškėjai turės galimybę greičiau gauti paramos pinigus, jiems sumažės administracinė našta – tie žmonės būtų turėję laukti paraiškų priėmimo 2019 metais ir iš naujo pildyti paramai gauti reikalingus dokumentus”, –  sakė žemės ūkio viceministras Darius Liutikas.
ES parama kaimo gyventojams skiriama už asbestinę stogo dangą ir jai pakeisti būtinas statybines medžiagas, už asbestinių atliekų transportavimą iki regioninių atliekų tvarkymo vietos bei galutinį jų pašalinimą.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas