Utenoje – išskirtinio grožio Flamenko šokio teatro „Sandra Domingo“ premjera

Jau balandžio 24 d. į Utenos kultūros centrą sugrįžta Flamenko šokio teatras „Sandra Domingo” su nauju premjeriniu flamenko šokio spektakliu „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk”.

Flamenko šokio teatras „Sandra Domingo”, plačiai gastroliuojantis užsienyje ir Lietuvoje, kviečia kartu dalytis gyvenimo džiaugsmu ir įkvėpimu. Spektaklyje žiūrovų laukia įspūdinga choreografija, svajinga muzika, būrys charizmatiškų flamenko šokėjų bei išskirtinio dizaino originalūs ispaniški kostiumai. Šiuo metu vykstančiose repeticijose netrūksta nei stiklo šukių, nei ašarų, nei juoko.
Spektaklio choreografė ir solistė – Sandra Domingo, išraiškinga ir energinga profesionali flamenko šokėja, Flamenko šokio teatro „Sandra Domingo” įkūrėja. Lietuvių kilmės atlikėja Ispanijos šokio institute „Alicia Alonso” 2012 metais apsigynė ir įgijo scenos menų magistro laipsnį bei studijavo visame pasaulyje garsioje flamenko meno ir šokio mokykloje „Amor de Dios” (Madridas, Ispanija), pas pripažintus ir premijomis apdovanotus flamenko šokio virtuozus kaip Maria Juncal, Joaquin Grilo, La Lupi, Carmen La Talegona, Alfonso Losa, Concha Jareno, David Paniagua, Olga Pericet, El Guito, Pepa Molina, Belen Fernandez, La Tati ir kiti. 2012 m. Madrido teatre kartu su kolegomis pristatė eksperimentinį šokio spektaklį „J. S. Bachas: Goldbergo variacijos”, vienoje iš Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstė vaidybos ir scenos meno paslaptis.
Flamenko šokio kilmė siejama su XVIII a. pietine Ispanija, Andalūzija. Jo pradininkai – čigonai, tad dėl jų klajonių po pasaulį ir pats flamenko talpina pačių įvairiausių kultūrų. Kultūrinės šaknys driekiasi net nuo pačios Indijos, persipindamos su šiaurinės Afrikos vietinių kultūra. Tik XIX a. pr. flamenko pasklido kavinėse, gatvėse ir viešoje erdvėje, vėliau „įžengė” į profesionalias teatrų scenas.
Šiuo metu flamenko šoka visas pasaulis. Pavyzdžiui, Japonijoje yra daugiau flamenko šokių akademijų nei pačioje Ispanijoje, ten sukurta visa flamenko verslo pramonė: nuo batų bei kostiumų gamintojų iki tarptautinį pripažinimą pelniusių festivalių. Akivaizdu, kad Lietuvoje šis ugningas šokio žanras taip pat labai mėgstamas žiūrovų.
Flamenko šokio spektaklis „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk” – gyvenimo fiesta, kurioje tu pats pasirenki kada ir kaip tau būti laimingu. Trys spektaklio dalys pasakoja apie tai, kad kiti tau gali pasakyti ką valgyti ir į ką tikėti, bet ką ir kada mylėti – tai tik tavo pasirinkimas. O juk ir tikroji gyvenimo šventė slypi ne pompastiškoje žmonių, taurių ir šakučių aplinkoje, o kada tu pats randi vidinės stiprybės ir ramybės būti pačiu savimi tiek valgant, meldžiantis ar mylint.

Bilietus platina Utenos kultūros centro kasa ir Bilietai Lt.
Bilieto kaina – 10 Eur.

Daugiau informacijos: www.flamenkosokioteatras.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas