Vaikams – nemokamas muziejų lankymas

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas ir Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, šią savaitę susitikę su Lietuvos muziejų asociacijos ir nacionalinių bei respublikinių muziejų vadovais, aptarė, kaip toliau plėtoti šių visuomenei svarbių kultūros įstaigų paslaugas.

Susitikime pristatyta iniciatyva išplėsti nemokamo muziejų lankymo modelį, nuo 2020 metų suteikiant teisę vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų bei juos lydintiems suaugusiesiems kartą per savaitę – kiekvieną sekmadienį – nemokamai lankytis Kultūros ministerijai pavaldžiuose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, rekomenduojant šį modelį taikyti ir kituose muziejuose.
Nuo šių metų pradžios paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį nemokamai lankyti Kultūros ministerijai pavaldžių nacionalinių ir respublikinių muziejų nuolatines ekspozicijas gali visi pageidaujantieji. Muziejų duomenimis, sausio–kovo mėnesiais tokia teise pasinaudojo 105 tūkstančiai lankytojų.
„Akivaizdu, kad nemokamo muziejų lankymo modelis buvo palankiai priimtas visuomenės. Todėl, toliau formuodami naują muziejų lankymo kultūrą, sieksime, kad vaikams, jaunimui ir lydintiems suaugusiesiems muziejų durys be jokio užmokesčio būtų atviros kiekvieną sekmadienį. Skatinti kultūrinių paslaugų prieinamumą, įvairovę, kokybę numatyta ir parengtame Lietuvos kultūros politikos strategijos projekte, – teigė ministras M. Kvietkauskas. – Labai svarbi ir muziejų edukacinė funkcija, į kultūrinės ir istorinės atminties erdves pritraukiant vaikus ir jaunimą.”
Susitikime kalbėta, kad kai kuriems dideliam lankytojų srautui nepritaikytiems muziejams yra sunku priimti padidėjusį lankytojų skaičių, todėl ateityje čia galimos tam tikros išlygos.
Muziejams taip pat rekomenduota nuo liepos 1 dienos jungtis prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos plėtojamo socialinių paslaugų paketo, vadinamosios Šeimos kortelės.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas