Ignalinoje pasveikinti parodos „Aukso vainikas“ dalyviai ir laureatai

Rugsėjo 26 dieną Ignalinos krašto muziejuje džiaugtasi liaudies menininkais, kurie savo darbus pristatė konkursinėje parodoje „Aukso vainikas“. Ignalinoje rajoninė paroda surengta jau keturioliktą kartą. Joje net 38 Ignalinos krašto auksarankiai pristatė vaizduojamosios ir taikomosios liaudies dailės darbus. Susirinkusieji galėjo pasigėrėti paveikslais, karpiniais, audiniais, mezginiais, veltiniais, keramikos, medžio ir kitais dirbiniais. Visi jie be galo šilti, mieli, saugantys mūsų tautos senosios kultūros išskirtinumo ženklus, atskleidžiantys šių dienų ieškojimus.

Muziejuje susirinkusius liaudies menininkus linksmai pasveikino Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos kapela „Nendrelė” ir jos vadovė Irutė Murmienė. Visiems parodos dalyviams padėkas ir dovanėles įteikė muziejaus direktorė Renata Veličkienė. „Dėkoju, kad esate, kad kuriate, saugote senąsias tradicijas ir leidžiate pajusti, kur yra viso mūsų meno pradžia”,– puikiu renginiu ir talentingais žmonėmis džiaugėsi mero pavaduotojas Manfredas Žymantas. Jis pasveikino pirmojo rajoninio etapo laureatus. Komisijos sprendimu geriausiai senąsias liaudies meno tradicijas atitiko aštuonių kūrėjų darbai. Tai Marijonos Lukaševičienės veltiniai, Nijolės Trinkūnienės margučiai, Jolitos Bužinskienės senąja raugo technologija atlikti keramikos dirbiniai, Elenos Skunčikienės raštuotos pirštinės, Veros Smirnovos primityviosios tapybos paveikslai, Egidijaus Trofimovo medžio dirbiniai, Jadvygos Pupinienės audiniai, Zofijos Laurinėnienės verbos.

Maloniai nustebino ir kiti kūrėjai. Labai šilti ir tapybiški Natalijos Juknevičienės iš Ceikinių paveikslai, Zitos Šiaudinienės iš Mielagėnų, ignalinietės Zofijos Laurinėnienės siuvinėtieji ar Renės Peciulevičienės iš gamtinių medžiagų sukurti paveikslai. Danguolės Meldžiūnaitės nertos servetėlės. Labai įdomūs ir saviti Vinco Zakarausko medžio darbai, Dysnos kaimo bendruomenės vadovės Jolantos Jurėnienės rankdarbiai. Nepriskirtina liaudies meno tradicijai, tačiau tikrai didelį kūrybingumą rodanti Ingos Ponomarenko tapyba. Daug mielų suvenyrinių darbelių parodai pateikė Ignalinos rajono neįgaliųjų draugija, kuri prieš Kalėdas planuoja surengti atskirą savo narių rankdarbių parodą.
Renginį vedusi muziejininkė Agnė Skunčikaitė dėkojo visiems parodos dalyviams ir ypač tiems, kurie pirmą kartą išdrįso parodyti savo darbus. Ji kvietė ir toliau bendrauti, bendradarbiauti ir dalintis kūrybos džiaugsmu bei vaisiais. Antrasis, regioninis, parodos „Aukso vainikas” turas taip pat vyks Ignalinoje spalio 30 dieną. Na o visą spalio mėnesį ignaliniečiai muziejuje galės grožėtis geriausiais Utenos apskrities kūrėjų darbais. Ir tik tie, kas pateks į respublikinį turą, konkuruos dėl pagrindinio apdovanojimo – „Aukso vainiko”.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas