Albino Šileikos kūryba pristatyta Lietuvos liaudies buities muziejuje

Rugpjūčio 21 dieną Lietuvos liaudies buities muziejaus miestelio Ugniagesių stoginėje atidaryta tautodailininko iš Aukštaitijos Albino Šileikos medžio drožinių paroda. Susirinkusiems išskirtinę parodą pristačiusi muziejaus direktorė Violeta Reipaitė ir kultūrinės veiklos vadybininkas Valentas Pilionis pasidžiaugė, kad prieverpsčių-verpsčių kolekciją aplankys daugybė muziejaus svečių iš užsienio bei Lietuvos.

A. Šileika, pristatydamas savo sukurtus drožinius, papasakojo kaip jie kuriami, ką reiškia ženklai prieverpstėse, atskleidė jų paskirtis ir atsakinėjo į klausimus.

Parodos atidarymą pagyvino Utenos muzikos mokyklos duetas, kuris savo muzika garsiną Lietuvą ir dažnai laimi konkursus Europoje.

Muziejaus direktorė už surengtą prieverpsčių parodą A. Šileikai įteikė padėką. Sveikinimo žodžius tarė ir kiti atvykę svečiai.

A. Šileika, atsidėkodamas už galimybę parodyti savo kūrybą platesniam ratui, muziejaus direktorei įteikė prieverpstę.

Po renginio kultūrinės veiklos vadybininkas V. Pilionis parodos autoriui ir jo šeimos nariams bei draugams aprodė muziejų, jo apylinkes, apžvalgos bokštą. Po pasivaikščiojimo visi buvo pakviesti prie Aukštaitišku valgiu padengto pietų stalo.

A. Šileikos kūrybos iš medžio ekspoziciją bus galima aplankyti iki rugsėjo 30 dienos.
Muziejus darbo laikas: 10-18 val.

Šeštadienį 8. 30 val. LRT transliuos laidą „Gimtoji žemė”, kurioje žiūrovai pamatys interviu su tautodailininku A. Šileika.

Albino Šileikos inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas