Žinomų Anykščių rajono keramikų kieme – kraupi žmogžudystė

Trečiadienio vakarą apie 17 val. 20 min. Kurklių seniūnijos Kališkų kaime rastas negyvo vyro su kirstinėmis žaizdomis kūnas. Kraupi nelaimė įvyko žinomų keramikų Dangiros Pyragaitės ir Andriaus Rozanovo namų kieme.

Kaip rašoma portale anyksta.lt, pirties priepirtyje rastas 1971 metais gimusio, Kurklių II-ajame kaime gyvenusio Sergej Kovaliov kūnas su kirstinėmis žaizdomis galvoje. Įtariamasis, 1971 metais gimęs A. Rozanovas, kuriam buvo nustatytas 1,7 prom. girtumas, policijos sulaikytas ir uždarytas į areštinę.
Sodyboje Kališkų kaime sutikta D. Pyragaitė pasakojo, kad tragišką vakarą ji buvusi Panevėžyje, nelaimės sukrėsta moteris skubėjo pas advokatus. Kartu su ja namuose sutikta A. Rozanovo motina Audronė Rozanovienė pasakojo, kad iš karto po nelaimės sulaukusi sūnaus skambučio, kas įvyko, jis susijaudinęs bandė padrikai pasakoti. A. Rozanovienė ir D. Pyragaitė kalbėjo, kad S. Kovaliov dažnai lankydavosi šiuose namuose, kartais tekdavę net primygtinai jį iš ten išprašyti, nes jis niekur neskubėdavo. Anot A. Rozanovienės, S. Kovaliov buvęs ir labai konfliktiškas žmogus. Kartą jai sušlavus kieme besimėtančias cigarečių nuorūkas, šis esą jai agresyviai kibęs į atlapus.
S. Kovaliov glaudėsi Kurklių II-ajame kaime buvusiame vaikų darželio pastate. Ši vieta labiau primena landynę, kurioje daug netvarkos, tačiau ten buvo elektra, savadarbė krosnis. Vyras gyveno kartu su šunimi. Buvusio darželio pastatą prižiūrintis kurklietis Aidas Bajariūnas sakė, kad S. Kovaliov nebuvęs konfliktiškas žmogus, net ir tuomet, kai būdavęs išgėręs. Jis bendraudavęs su vietos vaikais ir nieko jam blogo nepadaręs. Tiesa, su A. Rozanovu, kuris čia gan dažnai apsilankydavo, S. Kovaliov, anot A. Bajariūno, kartais konfliktuodavę.
Kurklių seniūnas Algimantas Jurkus pasakojo, kad seniūnijoje S. Kovaliov dirbo viešuosius darbus ir dėl to problemų su juo esą nekildavę. Už skirtus talonus jis buvo raginamas važiuoti į pirtį, tačiau jis tai daryti atsisakydavo ir tuos talonus atiduodavo kitiems.
A. Jurkus svarstė, kad nelaimė galėjo įvykti ir dėl to, kad vyrams priepirtyje išgėrus, konfliktas tarp jų galėjo kilti dėl to, kad kviečiamas praustis, S. Kovaliov tai daryti atsisakė.
Keramikė D. Pyragaitė yra buvusi Anykščių menų inkubatoriaus rezidentė. Nužudymu įtariamo A. Rozanovo keramikos darbų paroda šiuo metu eksponuojama Anykščiuose esančioje Gatvės galerijoje.

„Anykštos” inf., Jono Junevičiaus nuotr. („Anykšta”)

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas