Drama Utenoje: užuot padėkojęs šeimininkui, jį subadė peiliu ir apiplėšė

Panevėžio apygardos teisme dėl plėšimo, vagystės ir sunkaus sveikatos sutrikdymo iš savanaudiškų paskatų nuteistas 40-metis uteniškis I. A. Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Jelena Sabaliauskienė teismo prašė septynis kartus teistą vyrą pripažinti pavojingu recidyvistu ir pasiųsti ilgiems metams už grotų.

Utenoje gyvenantį I. A. teismas pripažino kaltu dėl pernai pavasarį padarytų nusikaltimų. Balandžio 4 dienos vakare pas 42 metų uteniškį G. G. į svečius užsuko bičiulis su nepažįstamu vyru, kaip vėliau paaiškėjo – I. A. Vyrai surengė išgertuves, kurių metu šeimininkas užmigo. Atsibudęs, jis namuose pasigedo sugyventinei priklausančio mobiliojo ryšio telefono. Iš buto buvo dingęs ir nepažįstamasis. G. G. prašymu bičiulis paskambino I. A. ir paprašė grąžinti bent telefono SIM kortelę.
Kitą rytą I. A. į minėtą butą atėjo ir atnešė SIM kortelę bei alaus. Alkoholio uteniškis nupirko, pakeliui taksistui pardavęs iš G. G. buto pavogtą telefoną.
Vyrams girtaujant ir pasibaigus alui, I. A. netikėtai pasiėmė kambaryje buvusį televizorių ir išėjo į kiemą. Jį pasivijusiam buto šeimininkui svečias trenkė porą kartą į veidą, tačiau šis televizorių atsiėmė ir, kaimynės padedamas, parsinešė namo.
Iš paskos į butą grįžo ir I. A. Kaip ikiteisminio tyrimo metu ir teisme pasakojo nukentėjusysis, jam atsisėdus ant lovos, svečias griebė kambaryje buvusį peilį ir netikėtai juo dūrė iš pradžių į abi šlaunis, o vėliau – į pilvą. Palikęs nugriuvusį ant žemės ir kraujuojantį G. G., nepažįstamasis čiupo televizorių ir išėjo. Kaip vėliau paaiškėjo, pagrobtą televizorių I. A. už 20 eurų iškart pardavė į iškvietimą atvažiavusiam taksistui.
Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad G. G. buvo padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas – jam perdurtas pilvas, pažeisti vidaus organai.
Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.
Panevėžio apygardos teismas sausio 25 dieną I. A. pripažino kaltu ir skyrė jam 8 metų laisvės atėmimo bausmę, pirmuosius 3 metus ją atliekant kalėjime.
„Žmonės turėtų būti atsargesni. Nepažįstamą vyrą į namus įsileidęs nukentėjusysis smarkiai nukentėjo – neteko turto ir vos išsaugojo gyvybę. Teisiamojo elgesys nepateisinamas – televizorių jis sumanė pagrobti tiesiog šeimininko akivaizdoje, o kad šis netrukdytų – sunkiai vyrą sužalojo peiliu”, – sakė valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikiusi prokurorė J. Sabaliauskienė. Į prokurorės argumentus atsižvelgęs teismas I. A. pripažino pavojingu recidyvistu.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas