Užgavėnių kaukių gamintojai rengiasi vyti žiemą

Praėjusį šeštadienį vėl susirinkome į Šlyninkos malūną, kuriame vyko Užgavėnių kaukių darymo mokymai. Kaukės jau nekantraudamos laukė mūsų. Svečių laukė ir malūno šeimininkai Regina Veselienė ir Stasys Šalkauskis – šeimininkė maloniai sutiko kiekvieną, o malūnininkas juokavo, kad jau nuo ryto sėdi ir laukia, kam reikės akis išdurti ar burną padidinti, kad daugiau blynų tilptų.

Išdžiuvusios kaukės buvo tvirtos, todėl stiprios malūnininko rankos tikrai gelbėjo – anokia čia kaukė, jei matyti Užgavėnių linksmybių negalėtum, o blynus kertant kaskart ją nusiimti reikėtų.
O kai akys ir burna jau buvo „iškirptos”, visi gražinimo darbų ėmėsi – skruostus, lūpas ryškino, antakius platino ar siaurino, šukuosenas darėsi, kasas pynėsi ar ūsus matavo, lipdė, klijavo. Kiekvienas tikėjosi, jog jo kaukė būtų siaubingai graži arba baisiai nuostabi.
Kadangi kaukėtų žmogystų mūsų kraštuose tikrai padaugėjo, nusimato labai linksma ir triukšminga šventė vasario 25 dieną 11 val. Šlyninkos malūne. Jeigu žiemos geruoju išvaryti nepavyks, tai ji bus išgrūsta bloguoju. Jėgų tam užteks, nes blynų malūne tikrai nepritrūks…

Giedrė MIČIŪNIENĖ, Evaldo Dumbravo nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas