Vasaros savaitgalį Zarasuose vainikuos du renginiai

Zarasai – renginių miestas ir vasaros festivalių sostinė, vandens pramogų, sporto ir švenčių traukos vieta, kurią kasmet aplanko tūkstančiai lankytojų.
Šiais metais vasaros sezono renginius paskutinįjį vasaros savaitgalį Zarasų krašte vainikuoja du įspūdingi renginiai – F2 klasės motorlaivių ant vandens Pasaulio čempionato penktasis varžybų etapas Zaraso ežere ir savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis” Duburio ežero saloje.

Motorlaivių pasaulio čempionato etapas vyksta pirmą kartą Lietuvoje, o „Mėnuo Juodaragis” – pirmą kartą iš Didžiosios Zaraso ežero salos persikėlė į sodrios miško žalumos supamą Duburio ežero salą, Zarasų rajone, netoli Antazavės.
Zarasuose, motorlaivių ant vandens Pasaulio čempionate varžysis apie 20 komandų iš viso pasaulio. Šeštadienį, rugpjūčio 27 dieną, vyks treniruotės, kvalifikacinės varžybos ir žiūrovų itin mėgstamos maksimalaus greičio bei sprinto rungtys. Sekmadienį tęsis gliserių klasės Europos čempionato etapo plaukimai, o visą renginį vainikuos pagrindinės formulių F2 varžybos. Varžybose Lietuvai atstovaus Edgaras Riabko.
Šeštadienio vakarą galima bus stebėti ultralengvųjų orlaivių pilotų federacijos ir aeroklubo „Orlėkis” rengiamus parodomuosius slalomo skrydžius motorizuotais parasparniais virš Zaraso ežero.
Duburio ežero saloje tris dienas ir naktis lankytojus džiugins Lietuvos ir užsienio kolektyvų koncertai ir nepaprastai gausi kultūrinė šventės programa. Greta muzikinių koncertų savo gebėjimus rodys geriausi senųjų amatų meistrai, vyks edukacinės paskaitos, baltiškų tradicijų apeigos, kino peržiūros, ekomeno parodos, pažintiniai žygiai, sporto turnyrai, teatro vaidinimai, vakaronės, užsiėmimai vaikams ir įvairios pramogos – čia smagios veiklos sau ras ir didelis, ir mažas. Tai vienas seniausių ir įspūdingiausių vasaros renginių Lietuvoje, šiemet rengiamas jau 19-ą kartą.

Zarasų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas