Konkurso nugalėtoju paskelbtas kaimyninio rajono dvaras

Penktadienį turizmo parodos „Adventur“ metu „Litexpo“ parodų ir kongresų centre paskelbti EDEN „Patraukliausios Europos sveikatos turizmo vietovės 2019“ apdovanojimų nugalėtojai Lietuvoje. Europos Sąjungos šalyse vykdomame konkurse, kurio tema šiemet buvo sveikatos turizmas, mūsų šalies nugalėtoju išrinktas Ignalinos rajone esantis Paliesiaus dvaras su jo teritorijoje veikiančia fizinio krūvio terapijos klinika.

Ekspertų komisija Paliesiaus dvarą įvertino už vietos unikalumą ir įsipareigojimą puoselėti socialinį, kultūrinį bei aplinkos tvarumą.

XVIII a. menančiame ir naujam gyvenimui prikeltame Paliesiaus dvare, autentiškoje vietoje, gamtos apsuptyje, teikiamos sveikatingumo ir apgyvendinimo paslaugos, veikia restoranas, o po didžiuliu stiklo stogu uždengti senieji mūrai yra paversti koncertų vieta. Šalia pastatytame mediniame pastate įrengta Paliesiaus fizinio krūvio terapijos klinika, į kurią gydytis antsvorio, diabeto, streso ar nemigos atvyksta turistai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Šalia dvaro esančiuose miškuose taip pat įrengti pėsčiųjų ir dviračių žygiams pritaikyti pažintiniai takai. Esant sniego žiemomis čia paruošiamos ir slidžių trasos.
Europos Komisijos koordinuojamą ir iš dalies finansuojamą EDEN projekto konkursą Lietuvoje organizuoja nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje”. Jos direktorius Dalius Morkvėnas sako, kad pagal dabartines pasaulines tendencijas turistai rinkdamiesi keliones vis aktyviau ieško ne tik naujų pojūčių ir potyrių, bet ir sveiko, aktyvaus, turiningo laisvalaikio galimybių, kaip geros savijautos ir kokybiško gyvenimo būdo šaltinio. Dėl to mūsų šalies turizmo sektorius turi įvertinti sveikatos turizmo perspektyvas ir išnaudoti jo suteikiamas galimybes.
„Sveikatos turizmo srityje šiandien turime ką pasiūlyti tiek vietos, tiek užsienio turistams. Tai patvirtina ir šiemet konkurse dalyvavusių turizmo vietovių įvairovė. Į patraukliausios sveikatos turizmo vietovės titulą pretendavo vietovės nuo SPA centrų vienkiemiuose ir dvaruose iki kaimo turizmo sodybų, nuo energetinių labirintų parko iki jūros ar miško terapijai skirtų vietų ar net gintaro pirties. Svarbu, kad vis dažniau tokios turizmo vietos pasižymi ne tik unikalumu, išskirtine paslaugų kokybe, bet ir atsakingu požiūriu į darnios aplinkos puoselėjimą”, – sakė D. Morkvėnas.
Patraukliausia sveikatos turizmo vietove 2019 metais išrinktas Paliesiaus dvaras su kitų šalių laimėtojais bus pristatytas iškilmingoje ceremonijoje Briuselyje. Tai suteikia papildomas galimybes jam išgarsėti visoje Europoje.
Antroji vieta patraukliausios Lietuvos sveikatos turizmo vietos konkurse atiteko Kaišiadorių rajone, Visginų kaime atokioje vietoje šalia miško įsikūrusiai unikaliai ir privatumą užtikrinančiai SPA erdvei „Atokampis Boutique SPA & Resort”. Trečiąją vietą ekspertų komisija skyrė etnografinei Karklės vietovei Pajūrio regioniniame parke. Tarp konkurso finalininkų pateko ir iš lietuvių literatūros klasikos daugeliui žinomas, unikalia gamta pasižymintis Anykščių šilelis bei penkiais vienuolynais garsėjanti, tyloje ir ramybėje pailsėti kviečianti Kretinga.
Patraukliausia Lietuvos turizmo vieta šiemet skelbiama jau aštuntą kartą. Anksčiau EDEN apdovanojimas yra skirtas Plateliams, Nemuno deltos regioniniam parkui, darnaus vandens turizmo kraštui – Zarasams, naujam gyvenimui prikeltam Rokiškio dvarui, apie negalią turinčių keliautojų poreikius nepamirštantiems Telšiams, kultūrinio turizmo vietovei – Pakruojo dvarui. EDEN apdovanojimas taip pat skirtas šakočiui, kuris dažnam užsienio turistui Lietuvoje tampa gastronominiu atradimu ir mūsų šalies vizitine kortele.

Reklama: https://www.atostogoskaime.lt/kaimo-turizmas-vilniaus-rajone/

Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas