Ignalinoje vyko renginys, skirtas neįgaliesiems

Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena Ignalinoje paminėta gruodžio 2-ą. Šventinis renginys vyko Ignalinos kultūros ir sporto centre. Po sveikinimo kalbų visiems susirinkusiems dovanotas Ignalinos, Visagino ir Adutiškio meno mėgėjų kolektyvų koncertas, pasidžiaugta rajono neįgaliųjų draugijos narių rankdarbių paroda.

Renginys pradėtas eilėmis apie žmogaus stiprybę, gerumo ir užuojautos prasmę. Tylos minute pagerbti Anapilin iškeliavusieji. Neįgaliųjų draugijos pirmininkė Regina Slabadienė dėkojo visiems atvykusiems į šventę ir linkėjo gyventi branginant kiekvieną dieną, stengtis pasidžiaugti tuo, kas yra šalia. Minėta, kad draugija vykdo reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems ir socialinės integracijos per sportą projektus, nariai aktyviai dalyvauja sporto ir rankdarbių būrelių veikloje. Draugijos patalpose teikiamos kirpimo, skalbimo paslaugos. Kasmet organizuojamos Rytų Aukštaitijos regiono sporto varžybos, meno kolektyvai dalyvauja šventėje–konkurse „Vilties paukštė” ir kt. „Negalios paliesti žmonės yra tokie patys visuomenės nariai. Jie linksmi, kūrybingi, talentingi”, – sakė R. Slabadienė. Dėkota visiems aktyviems draugijos nariams, sporto būrelio vadovui Vytautui Motiejoniui, dailės būrelio vadovėms Zofijai Laurinėnienei ir Irenai Skrebutėnienei, muzikinį gyvenimą organizuojančiam Vincui Kliukui.

Neįgaliuosius sveikino Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus vedėja Natalija Truchina. Ji sakė, kad visada malonu ateiti į draugijos šventes, pasižiūrėti, ką gero ir gražaus per metus jie nuveikė, sukūrė. Džiaugtasi ir gražia šių metų paroda, nuostabiais paveikslais, kalėdiniais atvirukais. „Būkit ir toliau tokie aktyvūs, norintys susiburti, kartu leisti laiką, kurti, keliauti ir džiaugtis gyvenimu”, – linkėjo vedėja ir draugijos vadovei perdavė saldžią dovaną.
Ignaliniečius pasveikinti atvyko Visagino neįgaliųjų draugijos pirmininkė Joana Kraujalienė. Ji kalbėjo apie bendravimo ir saviraiškos būtinybę, visiems linkėjo sveikatos, aktyvumo, mokėjimo džiaugtis ir kasdienybe, ir šventėmis. Ignalinos draugijos pirmininkė ir meno kolektyvas pakviesti į šventę Visagine.
Šventiniame koncerte pasirodė Ignalinos rajono neįgaliųjų ansamblis „Putinas” ir kapela „Putinėlis” (vad. Vincas Kliukas), taip pat iš Visagino atvykęs neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Pušelė” (Olga Šinkarenko) ir šauni Adutiškio kapela (vad. S. Rumbutis).

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas