Kęstučio Tubio byla iškeliavo į teismą

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje kaltinimai prekyba poveikiu pareikšti buvusiam Anykščių rajono merui Kęstučiui Tubiui. Tyrimą šioje byloje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atliko per keturis mėnesius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tuometinis Anykščių rajono savivaldybės meras ir savivaldybės tarybos narys K. Tubis galimai pasinaudojo savo tarnybine padėtimi, siekdamas naudos sau ir savo vadovaujamam visuomeniniam rinkimų komitetui. Manoma, kad iš dviejų verslininkų politikas reikalavo finansinės paramos minėtam visuomeniniam rinkimų komitetui, besiruošiančiam 2019-ųjų metų savivaldybių merų ir tarybų rinkimams.
Įtariama, kad už tai K. Tubis verslininkams sutarė atsilyginti paslaugomis. Vieno jų atstovaujamai bendrovei politikas galimai pažadėjo paveikti savivaldybės darbuotojus, kad šie skubos tvarka atliktų visus veiksmus ir bendrovė galėtų išsinuomoti žemės sklypą bei gauti leidimus vykdyti jame verslininko pageidaujamo aukštingumo statybas. Už tai bendrovės atstovas galimai surado asmenį, kurio vardu į K. Tubio vadovaujamo rinkimų komiteto sąskaitą kaip auka buvo pervestas 1 tūkst. eurų.
Iš kito Anykščių verslininko K. Tubis taip pat reikalavo finansinės paramos rinkimų komitetui. Už tai, kaip įtariama, rajono vadovas pažadėjo pagalbą, kad valstybės lėšomis būtų sutvarkytas kelias, kur yra įvažiavimas į verslininko atstovaujamą bendrovę. Yra pagrindo manyti, kad minėtai bendrovei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti Anykščių rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių, susijusių su verslu, kapitalinio remonto ir rekonstrukcijos atrankoje.
Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad, norėdamas užsitikrinti politinę paramą priimant kai kuriuos Anykščių rajono savivaldybės tarybos sprendimus, K. Tubis galimai pažadėjo vienam tarybos nariui pareigas savivaldybės valdomoje įmonėje.
Už prekybą poveikiu LR Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 5 metų. Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmams.

Prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas