Išgražės Molėtai

Vidaus reikalų ministerija skyrė 700 000 eurų Europos Sąjungos investicijų ir 61 765 eurų Lietuvos valstybės biudžeto lėšų projektui „Molėtų miesto centrinės dalies kompleksinis sutvarkymas (I etapas)“. Jau pasirašyta rangos darbų sutartis su konkursą laimėjusia UAB „Revestus“ ir artimiausiu metu prasidės darbai.

Šio projekto vykdymo metu bus tvarkoma Molėtų rajono savivaldybės aikštė ir šalia esančios. teritorijos: automobilių stovėjimo aikštelės, bus formuojami laiptai pėstiesiems ir dekoratyviniai laiptai su dirbtiniu upeliu.

Savivaldybės aikštė bus sudalinta įvairaus pločio ir tipo želdinių ir granito plytelių dangos juostomis, kurios išdėstytos atsižvelgiantį pėsčiųjų srautus. Visa aikštės teritorija bus funkciškai dalijama į keturias zonas: renginių, aktyvią–fontano zoną, reprezentacinę, ekspozicinę. Aktyvioje zonoje yra planuojama daugiau vejos intarpų granito dangoje, taip kuriant žalesnės ir jaukesnės erdvės įspūdį. Šioje zonoje numatoma įrengti grindininį fontaną. Rytinėje aikštės pusėje numatyta reprezentacinė zona. Apšvietimu bus išryškintas ąžuolas, sukurtas stilizuoto upelio motyvas. Čia stovės skulptūrinė kompozicija „Kovotojams už Lietuvos laisvę”. Ekspozicinėje zonoje pagrindiniu akcentu taps ekspoziciniai stendai.
Molėtų miesto centrinė aikštė molėtiškiams svarbi kaip pereinamoji erdvė ir kaip trumpalaikio poilsio arba susibūrimų bei renginių erdvė. Teritorijoje aplink esančiuose pastatuose veikia įvairios įstaigos, teikiančios viešąsias paslaugas gyventojams, veiklą vykdo nevyriausybinės organizacijos, daug smulkių ūkio verslo įmonių: kepyklėlės, kavinės, parduotuvės, kirpyklos ir t. t. Projekto tikslas – prisidėti prie Molėtų miesto gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimo bei sudaryti palankias sąlygas paslaugų sektoriui.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas