Lengvatinės paskolos ūkininkams žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti

Patikimų ir rūpestingų finansų partnerių grupė, veikianti su prekės ženklu KREDA, vienijanti 11 ilgametę patirtį turinčių kredito unijų, ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondas pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios pagrindu žemės ūkio sektoriui pristatoma nauja finansinė priemonė – „Paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti teikimas“.

Šiai priemonei įgyvendinti Žemės ūkio paskolų garantijų fondas viešojo konkurso atrankos būdu finansiniais tarpininkais pasirinko Raseinių kredito uniją, Ignalinos kredito uniją, Biržų kredito uniją, kredito uniją Zanavykų bankelis bei kredito uniją „Kupiškėnų taupa”, kurios priklauso KREDA grupei ir teiks paskolas ūkio subjektams, užsiimantiems pirmine žemės ūkio produktų gamyba.
Penkios kredito unijos paskolas teiks ne ilgesniam nei 6 metų laikotarpiui, didžiausia paskolos žemės ūkio technikai ir įrangai suma – 70 tūkst. Eur. Paskolos bus teikiamos pagal vidines kredito unijų procedūras ir tvarką. Pagal naująją priemonę žemės ūkio subjektai paskolas galės gauti itin palankiomis sąlygomis – palūkanų marža teikiamoms paskoloms neviršys 3 proc., o bendra palūkanų norma (marža + 6 mėn. EURIBOR) neviršys 5 proc., paskolos administravimo mokestis nebus didesnis kaip 0,5 proc. paskolos sumos.
Verta paminėti, kad kredito unijos, teiksiančios paskolas pagal priemonę „Paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti teikimas”, į Žemės ūkio paskolų garantijų fondą taip pat galės kreiptis dėl garantijos už suteikiamas paskolas. Be to, paskolų su garantija gavėjams net trejus pirmus metus gali būti kompensuojama 80 proc. kredito unijoms sumokėtų palūkanų, taip pat kompensuojama 80 proc. garantinės įmokos už garantijos suteikimą.
Siekis didinti žemės ūkio plėtrą ir modernizaciją regionuose yra vienas iš KREDA grupės unijų prioritetinių tikslų. Nuolatinis domėjimasis žemės ūkio sektoriaus finansiniais poreikiais ir aktyvios paieškos, kaip kokybiškai juos patenkinti, skatina KREDA grupę ieškoti efektyvių ir naudingų finansinių sprendimų. Galimybė lengvatinėmis sąlygomis gauti paskolą žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti ne tik patraukli savo kainodara. Finansinė priemonė į rinką žengė pačiu laiku, kai žemės ūkio darbai baigti ir puikus metas pagalvoti apie technikos bei įrangos atnaujinimą kitam sezonui.

Dėl lengvatinių paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai galima kreiptis į Ignalinos kredito uniją, Vasario 16-osios g. 10-6, Ignalina; tel. (8 386) 52 561; el. p. ignalina@kreda.lt.

Reklama: finbro.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas