Diena be automobilio mažiesiems virto smagia atrakcija

Ketvirtadienį visame pasaulyje minima diena be automobilio. Ta proga Utenos mokyklos–vaikų darželio „Eglutė” bendruomenė iš ryto sugužėjo su turimomis transporto priemonėmis: jomis tėveliai aprūpino ir vyriausius vaikučius, ir tuos, kurie į savo dviratuką ar paspirtuką nedrąsiai sėdosi pirmą kartą.

Po filmuko apie saugų eismą kelyje, kurį demonstravo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, mažieji šios įstaigos ugdytiniai, šiltai apsirengę, sugužėjo į lauką. Čia vyko judrioji valandėlė. Diena be automobilio mokykloje–vaikų darželyje „Eglutė” vyksta daugelį metų – tai tradicinis renginys.
Judriajai savaitei vaikai ir auklėtojos ruošėsi iš anksto: rengė piešinių parodą „Rieda mano ratai”, o ant vartelių užkabinę savo piešinius praeiviams priminė apie šios dienos svarbą. „Šiandien iš namų suvežėme tai, ką turėjome. Vieni dviračius, kiti paspirtukus, o treti ir mažas mašinytes iš namų atsivežė. Mūsų bendruomenė jau įpratusi prie šio renginio ir kasmet labai noriai dalyvauja”, – pasakojo šio renginio organizatorė, mokyklos–vaikų darželio „Eglutė” ekologinės kūrybinės grupės vadovė Audronė Nikštukienė. Jai talkino kolegė meninio ugdymo pedagogė Danutė Mačiulienė.
Pasimankštinę, suskaičiavę, kiek transporto priemonių dalyvauja šiame renginyje (jų buvo 83), mažieji čiupo savo dviratukus ar paspirtukus ir išlėkė į trasą, esančią šalia ugdymo įstaigos.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas