Uteniškiai mokiniai pasiekė Lietuvos rekordą

Pernai minia Utenos miesto mokinių, susirinkusių į sporto salę ir susiskirstę grupelėmis, dviem valandoms susikaupė prie stalo žaidimų – vienu metu buvo žaidžiama 117 stalo žaidimų, o į šią neįprastą žaidimų šventę buvo atsinešti 134 žaidimų komplektai. Taip buvo bandoma pasiekti Lietuvos rekordą ir pranešti visai šaliai, kad Utenoje gyvenantys mokiniai – išties išradingi.

Praėjusiais metais portale udiena.lt rašėme, kad lapkritį Utenos Dauniškio gimnazijoje buvo siekiama stalo žaidimų Lietuvoje rekordo. Vienu metu 117 stalo žaidimų žaidė Dauniškio gimnazijos gimnazistai, Utenos jaunimo mokyklos, Aukštakalnio, Krašuonos ir Vyturių progimnazijų mokiniai, Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro ugdytiniai bei Utenos daugiafunkcio sporto centro auklėtiniai. Tąkart į dviejų valandų trukusią žaidimų šventę buvo atsinešti 134 žaidimų komplektai.
Utenos Dauniškio gimnazijos socialinė pedagogė Vida Adiklienė akcentavo tai, kad tokie susibūrimai – puiki galimybė visiems atsipalaiduoti, pabūti kartu bei lavinti mokinių ekonominį, strateginį mąstymą, išlaisvinti kūrybiškumą.
Šią idėją inicijavę gimnazistai norėjo paneigti visuomenėje vyraujančią nuomonę apie jaunimo neveiklumą ir pasyvumą.
Pasak V. Adiklienės, užfiksuoti duomenys apie Dauniškio gimnazijoje vykusius stalo žaidimus buvo išsiųsti į Lietuvos rekordų agentūrą „Factum”, iš kurios šiomis dienomis Utenos Dauniškio gimnaziją pasiekė šios agentūros direktoriaus Vytauto Navaičio vardu pasirašytas Lietuvos rekordo diplomas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas