Rajono vaikų vasaros poilsiui – 10 tūkst. eurų

Šiais metais padidintas vaikų vasaros poilsio projektų finansavimas. Iš Europos socialinio fondo lėšų skirta 400 tūkst. eurų. Dar apie 900 tūkst. nusimačiusios savivaldybės, lėšų skirs ir Švietimo ir mokslo ministerija. Kartu sudėjus ES, valstybės biudžeto ir savivaldybių lėšas vaikų vasaros poilsiui teks daugiau kaip 1 milijonas eurų. Utenos rajono vaikai poilsiaus už 10 tūkst. eurų, skiriamų iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto.

ES lėšomis remiamas vaikų dalyvavimas stacionarių stovyklų programose. Paprastai tai padengia 30 proc. visos kainos. Vaikams iš socialiai remtinų šeimų, kaip ir kasmet, apmokama 95 proc. stovyklos kainos.

Per vasaros atostogas Švietimo ir mokslo ministerija biudžeto lėšomis finansuos ir neformaliojo vaikų švietimo projektus. Jiems remti ministerija yra numačiusi 150 tūkst. eurų. Iki birželio 15 d. dar vyksta konkursas, priimamos paraiškos. Vaikų dalyvavimas tokiose veiklose bus nemokamas.

Vaikai ir jų tėvai taip pat gali rinktis savivaldybių finansuojamas stovyklas. Pastarosios stovyklos taip pat nemokamos, kai kuriais atvejais gali kainuoti tik maitinimas ar kitos ne ugdymo paslaugos.

Daug veiklų vasarą vaikams siūlo ir akcijos „Atverk duris vasarai” dalyviai: apie 250 įvairių organizacijų beveik visose savivaldybėse vaikams rengs nemokamas edukacines programas.

Kaip informavo Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyrius, birželio 18–24 dienomis Anykščių rajone įsikurs Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro ugdytiniams skirta vasaros stovykla „Draugystė”. Liepos 2–6 dienomis vartus atvers Vaikų vasaros stovykla Giedriaus Mazūro keramikos studijoje „Pliauskelė”, o pirmąją liepos savaitę Vyžuonose stovyklaus net 40 vaikų, kurie įsikurs vaikų poilsio stovykloje „Vyžuonos 2018″.

Penki Utenos rajono vaikai ilsėsis rugpjūčio 13–17 dienomis Pačkėnų laisvalaikio centre – čia duris atvers metų laikų kūrybinės dirbtuvės. Daugiausia vaikų sulauks Vaikų vasaros poilsio stovyklos Sudeikiuose – jai skirta 6 800 eurų iš rajono savivaldybės biudžeto. Sudeikių daugiafunkciame centre birželio 18–24 dienomis ilsėtis ir aktyviai poilsiauti rengiasi 30 vaikų. Stacionari stovykla, iš dalies finansuojama tėvų lėšomis, 20 vaikų pakvies birželio 26–30 dienomis. Beveik visą vasarą Sudeikiuose vyks Dienos stovyklos pradinių klasių vaikams – jos finansuojamos tėvų lėšomis.

Vaikų dienos stovykla Kaune ir Vilniuje https://intellectus.lt/dienos-stovykla/

Laikraščio „Utenos diena” ir Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas