VLK: akių lęšiukai jau greitai pasieks gydymo įstaigas

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad centralizuotai nupirkti sulankstomieji akių lęšiukai jau greitai pasieks gydymo įstaigas. Jos šiuos gaminius gaus tiesiai iš tiekėjų ir galės nemokamai implantuoti privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems pacientams. Šiemet iš viso nupirkta 3140 įvairių dioptrijų akių lęšiukų.

VLK, sėkmingai baigusi akių lęšiukų viešojo pirkimo procedūras, jau pasirašė sutartis su tiekėjais dėl vokiečių ir amerikiečių kompanijų gamybos lęšiukų, kurie rinkoje išskiriami kaip itin kokybiški ir modernūs, pristatymo į mūsų šalies gydymo įstaigas. Šiais metais perkant šiuos gaminius buvo dar labiau sugriežtinti kokybės reikalavimai. Tiesa, dėl to lęšiukų kaina išaugo daugiau nei dvigubai ir jų šiemet nupirkta mažiau.

Akių operacijos, kai drumstas akies lęšiukas pakeičiamas dirbtiniu, neretai būna neišvengiamos vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems diagnozuota katarakta, vedanti aklumo link. Regėjimas po lęšiuko pašalinimo ir jo pakeitimo dirbtiniu operacijos gali vėl tapti toks pats geras, koks buvo prieš ligą.

Tokios operacijos atliekamos Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, Vilniaus Antakalnio poliklinikoje, Vilniaus Centro poliklinikoje, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose, Klaipėdos universitetinėje ir Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, Respublikinėse Šiaulių ir Panevėžio, Alytaus S. Kudirkos ligoninėje, UAB „Lirema” Akių ligų klinikoje (Vilniuje), UAB „SK Impeks Medicinos diagnostikos centras” (Vilniuje), UAB „Akių lazerinės chirurgijos centras” (Vilniuje).

Žinotina, kad pacientas, turėdamas siuntimą operacijai, gali pasirinkti bet kurią iš čia išvardytų gydymo įstaigų ir jose tartis dėl reikalingos operacijos datos. Akių gydytojas (oftalmologas), dirbantis įstaigoje, sudariusioje sutartį su ligonių kasa, turi informuoti pacientą, kuriam pagal nustatytą diagnozę reikalinga akių operacija, apie tokią pasirinkimo galimybę.

Valstybinės ligonių kasos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas