Šiaurietiškojo ėjimo dalyviams nebaisūs ir ilgi atstumai

Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pradėjo naują šiaurietiškojo ėjimo sezoną. Ta proga trečiadienį buvo suorganizuotas šiaurietiškojo ėjimo žygis, kuriame dalyvavo apie 50 dalyvių. Kiekvienas dalyvis pasipuošė raudonais biuro marškinėliais.

Visus susirinkusiuosius pasveikinusi Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Alma Gaidienė pristatė ir į Uteną atvykusį Šiaurietiškojo ėjimo asociacijos prezidentą Laimontą Rakauską, kuris pasidžiaugė, kad šiaurietiškąjį ėjimą atranda vis daugiau žmonių, bet apgailestavo, kad šio sporto entuziastės – daugiausia moterys. Paklausta, kodėl dalyvauja šiaurietiškajame ėjime, uteniškė Aldona prisipažino, kad visuomet žavėjosi sportu, o dabar, kai atsirado proga nemokamai pasimankštinti, ji visuomet randa laiko skirti sau bei palaikyti savo fizinę formą.
Gausus šiaurietiškojo ėjimo dalyvių patraukė link Kaliekių. Numatytas maršrutas – apie 14 km. Pasiekę maršruto vidurį, dalyviai atliko raumenų tempimo mankštą ir vėl pasuko link namų. Sportiškai nusiteikę dalyviai diskutavo, dalinosi patirtimi, mėgavosi vakaro gaiva ir džiaugėsi gerai praleidę laiką.
Šis žygis atidarė jau ketvirtą šiautietiškojo ėjimo sezoną Utenoje. Kiekvieną trečiadienį 17 valandą miestelėnai yra kviečiami aktyviai praleisti laiką. Vyžuonos parke instruktorės apmoko naujus dalyvius ALFA technikos subtilybių, eina parku bei veda mankštą. Kiekvienas dalyvis pasirenka sau tinkamą tempą ir pagal galimybes atlieka mankštos pratimus.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas