Spalvoto meduolio diena Utenoje: vaikai numargino 550 meduolių

Lapkričio 25 dieną keliasdešimt Lietuvos kepyklėlių klegėjo nuo gausaus būrio savanorių, globos namų, dienos centrų auklėtinių, į Spalvoto meduolio dienos akciją įsitraukusių miestelėnų. Šios akcijos tikslas – kurti bendruomenę vienijančią šventę, kurioje vaikai ir suaugusieji kartu su globotiniais iš vaikų dienos centrų, globos namų, šeimynų, margintų meduolius, dovanotų vienas kitam džiaugsmą ir šilčiausias emocijas. Tai renginys – skatinantis savanorystę, įtraukiant ne tik mokyklų, kolegijų ar kitų įstaigų atstovus, bet ir globos namų auklėtinius.

Jau ne pirmus metus Spalvoto meduolio diena organizuojama prekybos centre „Aušra“. Kiekvienais metais tiek savanorių, tiek globos namų auklėtinių vis daugėja. Prie Utenos kolegijos savanorių šįmet prisijungė Utenos dienos centro ugdytiniai, Adolfo Šapokos gimnazijos gimnazistai, kurie bendravo su lankytojais, pasakojo apie šios akcijos prasmę, padėjo mažiesiems šventės dalyviams patogiai įsikurti ir pasiruošti marginimo glaistą ir kt.

Marginti meduolių ir pasidžiaugti buvimu kartu atvyko Utenos vaiko ir šeimos gerovės centro, Dusetų dienos centro, Antazavės vaikų globos namų, Zarasų vaikų dienos centro, kurti spalvingų skanėstų prisijungė ir miestelėnai bei miesto svečiai. Iš viso buvo numargina 550 meduolių, kuriuos nupirko prekybos centras „Aušra“, o prie pačios šventės organizavimo ypač daug prisidėjo prekybos centro turto valdytoja Daiva Trapnauskienė. Akcijos dalyvius ir visus prekybos centro lankytojus savo pasirodymais džiugino Utenos meno mokyklos jaunieji atlikėjai.

Spalvoto meduolio dienos sumanytoja – Violeta Masteikienė, akcijos koordinatoriai Utenoje – kolegijos ryšių su visuomene atstovė Ramutė Kavoliūnienė ir Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro socialinis darbuotojas Martynas Grunevas.

Spalvoto meduolio diena įtraukta į projektą „Už saugią Lietuvą“, globojamą LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Utenos kolegijos inf., Martyno Grunevo nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas