Ką turime žinoti apie nereikalingas padangas?

Prasideda padangų keitimo metas. Naudotos padangos – tai atlieka, galinti ilgam užteršti mūsų aplinką, nes ji suyra tik per kelis šimtus metų. Nors piliečių sąmoningumas kasmet vis auga, tačiau neretai pasitaiko atvejų, kai automobilių „batai” nugula kažkur atokiuose miškeliuose, pakelėse ar kitose vietose. Aplinkosaugininkai ragina būti supratingais ir tausoti aplinką.

Gyventojai dažnai keičiasi padangas patys, tinkamas naudojimui senąsias padangas pasilieka kitam sezonui, netinkamas naudojimui padangas gali priduoti UAB „Utenos atliekų tvarkymo centras”  arba UAB „Utenos komunalininkas” didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje.
Aikštelėse gyventojai nemokamai gali priduoti penkias padangas. Utenos rajono seniūnijose UAB „Utenos atliekų tvarkymo centras” surenka didelių gabaritų atliekas, įskaitant ir padangas, surinkimo apvažiavimo būdu. Utenos miesto gyventojai šias atliekas turi atnešti į daugiabučių namų kvartaluose įrengtas konteinerinių atliekų aikšteles, o individualių namų kvartaluose palikti prie gatvės.
Gyventojai, keičiantys padangas transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikiančiose įmonėse, netinkamas naudojimui padangas turi palikti minėtas paslaugas teikiančiose įmonėse, o įmonės privalo jas priimti nemokamai.
Automobilių servisų pareiga nemokamai iš transporto priemonių naudotojų (fizinių asmenų – gyventojų) priimti transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto veiklos metu susidariusias padangas ir tinkamai jas sutvarkyti.

Siekdami užkirsti kelią galimiems pažeidimams primename autoservisams, kokias pareigas privalo vykdyti turėdami padangų atliekų:
1.    privalote atskirti padangas nuo kitų atliekų;
2.    apskaityti turimas padangų atliekas Atliekų susidarymo žurnale;
3.    laikyti padangų atliekas susidarymo vietoje ne ilgiau kaip 1 metus;
4.    perduoti ir turėti sutartį su tokias atliekas turinčiu teisę tvarkyti atliekų tvarkytoju.
Laikant padangas ragina atsižvelgti į visus saugumo reikalavimus dėl grėsmės joms užsidegti. Žinoma, savaime padangos neužsidega, bet jeigu į jų krūvą trenktų žaibas, kas nors tyčia ar ne padegtų, užgesinti tokį gaisrą būtų sudėtinga, o padaryta žala – milžiniška. Padangos – naftos produktas, jos labai kaloringos ir puikiai dega į aplinką išskirdamos kenksmingas, nuodingas medžiagas.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas