Deklaruoti ir sumokėti metinį PVM – iki spalio 1 dienos

Metinę PVM deklaraciją privalo pateikti PVM mokėtojai (įskaitant fizinius asmenis), kurie deklaruojamais ataskaitiniais kalendoriniais metais vykdė mišrią veiklą ir įsigytų prekių bei paslaugų pirkimo (importo) PVM nustatyta tvarka paskirstė proporcingai bei PVM mokėtojai, kurių įsigyto (pasigaminto, įskaitant pastato (statinio) esminį pagerinimą) nekilnojamojo pagal prigimtį daikto ir kito ilgalaikio materialiojo turto pirkimo (importo) PVM ar jo dalis turi būti patikslinta dėl šio turto naudojimo neapmokestinamoje/mišrioje veikloje.

 

PVM deklaraciją ir jos priedus greičiausia ir paprasčiausia pateikti elektroniniu būdu per VMI Elektroninio deklaravimo sistemą, taip pat galima tiesiogiai įteikti AVMI darbuotojui arba atsiųsti paštu.
Utenos AVMI atkreipia dėmesį, kad metinėje PVM deklaracijoje apskaičiuota papildomai mokėtina PVM suma privalo būti sumokėta taip pat iki spalio 1 dienos.
Laiku mokėti privaloma ne tik metinį PVM, bet ir apskaičiuotą mokėtiną mokestinio laikotarpio – mėnesio PVM sumą (deklaruotą PVM deklaracijoje FR0600), ją sumokėti reikia ne vėliau kaip iki kito mėnesio 25 dienos (t. y. apskaičiuotą PVM sumą už rugpjūčio mėn. reikia sumokėti iki rugsėjo 25 d.).
Už savalaikį mokesčių nemokėjimą Administracinių teisės pažeidimų kodekse yra numatyta atsakomybė – nepareigingiems mokesčių mokėtojams gresia baudos, tačiau Utenos AVMI nesiekia nubausti kuo daugiau mokesčių mokėtojų, todėl ragina mokestines prievoles vykdyti laiku.
Mokesčių mokėtojams padėti laiku mokėti mokesčius gali inspekcijos interneto svetainėje www.vmi.lt ir asmeninėje vartotojo paskyroje „Mano VMI” teikiama paslauga – Mokesčių deklaravimo ir sumokėjimo kalendorius. Jame aktuali informacija susisteminta ir pateikiama gyventojams, verslui bei viešajam sektoriui atskirai.
Mano VMI vartotojams, prisijungusiems prie Mokesčių kalendoriaus pateikiama asmeninė kalendoriaus informacija, pritaikyta kiekvienam mokesčių mokėtojui atsižvelgiant į jo išskirtinumus: subjekto tipą, mokestinį laikotarpį, atleidimą nuo deklaracijų teikimo ar deklaravimo termino pakeitimą. Naudodami autorizuotą Mokesčių kalendorių mokesčių mokėtojai gali užsisakyti priminimus apie aktualius mokesčių deklaravimo ir sumokėjimo įvykius, filtruoti personalizuoto kalendoriaus informaciją pagal laikotarpį / mokesčius / deklaracijas bei susiformuoti kalendoriaus išrašą. Siūlome aktyviai naudotis šia ir kitomis elektroninėje erdvėje teikiamomis paslaugomis.
Mokesčių mokėtojai, patiriantys finansinių sunkumų ir negalintys laiku sumokėti mokesčių, gali prašyti mokesčių administratoriaus atidėti (iki vienerių metų) arba išdėstyti mokestinių nepriemokų sumokėjimo terminus (sudaryti mokestinės paskolos sutartį), taip pat mokestinę nepriemoką gali perimti kitas juridinis ar fizinis asmuo.

Utenos AVMI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas