Deklaruojančių gyventojų patogumui skelbiami papildomi konsultantų numeriai

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – AVMI) įsibėgėjant gyventojų pajamų deklaravimui primena gyventojams, kuriems reikia pagalbos pildant deklaraciją, apie galimybę pasikonsultuoti papildomais telefonų numeriais (8 45) 501137 ir (8 389) 63729. Panevėžio ir Utenos apskričių gyventojai šiuo metu gali skambinti šiais numeriais, kuriais vienu metu klientus gali konsultuoti 40 Panevėžio AVMI specialistų.

„Nors susiklosčiusios aplinkybės neleidžia mums šiuo metu teikti tiesioginės pagalbos gyventojams padaliniuose, tačiau esame pasiruošę jiems visokeriopai padėti. Tam numatėme papildomus telefonų numerius, kuriais skambindami gyventojai gautų jiems reikiamą informaciją deklaravimo ir kitais mokesčių klausimais. Tokia tvarka galios tol, kol negalėsime tiesiogiai aptarnauti klientų”, – teigė Panevėžio AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Rasita Žilinskienė akcentuodama, kad papildomi konsultantai yra numatyti visoje šalyje, o jų numerius galima rasti VMI interneto svetainėje.

Išlieka galimybė skambinti ir trumpuoju VMI telefono numeriu 1882. Jis rekomenduojamas neturintiems galimybių pateikti e. deklaracijos – tuomet tą galima padaryti telefonu, su konsultanto pagalba.
„Tačiau dauguma gyventojų turi galimybę teikti deklaracijas naudojantis kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu, todėl rekomenduojame jiems šiuo laikotarpiu pasinaudoti papildomais numeriais (8 45) 501137 ir (8 389) 63729 ir deklaruoti konsultuojantis ne tik su Mokesčių informacijos centro, bet ir su Panevėžio AVMI specialistais”, – sakė R. Žilinskienė primindama, kad šiais metais pajamų deklaraciją pateikti ir mokesčius sumokėti reikia iki liepos 1 d., tačiau gyventojo (šeimos) turto deklaracijų pateikimo terminas nėra nukeliamas – turto deklaracijas gyventojai turi pateikti įprastu terminu, kuris šiemet yra gegužės 4 d.
Teikdami pajamų deklaraciją, gyventojai iki liepos 1 d. taip pat gali skirti paramą organizacijoms, politinėms partijoms, profesinėms sąjungoms ar meno kūrėjams.
Aktualią informaciją, paaiškinimus, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus bei specialius video gidus, padėsiančius pateikti deklaraciją galima rasti adresu www.vmi.lt, išsamius paaiškinimus – VMI vaizdo kanale. Aktuali informacija, susijusi su deklaravimu, taip pat skelbiama socialinio tinklo „Facebook” oficialiame VMI puslapyje www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.

Panevėžio AVMI inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas