Du uteniškiai padarė apmaudžią klaidą: neteisėtai pateko į Baltarusiją

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė du Utenos rajono gyventojus, dėl neatsargumo iš Lietuvos neteisėtai perėjusius sieną į Baltarusiją.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai, naudodamiesi vaizdo stebėjimo sistemomis, užfiksavo sienos pažeidimą. Vilniaus rajono Bajorų kaimo prieigose du vyrai kelis metrus perėjo valstybės sieną iš Lietuvos į Baltarusiją. Ten jie pastoviniavo ir netrukus grįžo atgal į Lietuvą.

Čia juos pasitiko ir sulaikė arčiausiai buvę VSAT patruliai ir kinologas su tarnybiniu šunimi. Paaiškėjo, kad pažeidėjai yra 19-os ir 20-ies metų Utenos rajono gyventojai. Apklausos metu jie teigė nepastebėję ir nežinoję, kad netyčia perėjo sienos liniją. Abu vyrai gailėjosi pasielgę neapdairiai.
Detaliai išsiaiškinę visas įvykio aplinkybes pasieniečiai jų veiksmus traktavo kaip administracinį nusižengimą – neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo. Už jį Padvarionių užkardos pareigūnai Utenos rajono gyventojams skyrė baudas po 35 eurus.
Atlikus visus formalumus vyrus pasieniečiai paleido.

VIDEO čia

VSAT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas