Sklandžiam deklaravimui būtinus duomenis reikia pateikti laiku

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – AVMI), primena, kad rytoj paskutinė diena, kada reikia pateikti duomenis apie 2017 metais gyventojams sumokėtas išmokas, pagal mokesčio mokėjimo tvarką priskiriamų B klasės pajamoms. Tuo tarpu mokesčius išskaičiuojantys asmenys informaciją apie 2017 metais gyventojams išmokėtas A klasės išmokas turi pateikti iki vasario 15 d. Šie duomenys būtini, kad mokesčių administratorius galėtų užtikrinti sklandų kasmetinį gyventojų pajamų deklaravimą.

 „Kaip ir kasmet, siekiame, kad metinių pajamų deklaravimo laikotarpis praeitų sklandžiai, o gyventojams šis procesas būtų ne tik patogus, bet ir neužimtų daug laiko. Preliminarias metines gyventojų pajamų deklaracijas formuojame atsižvelgdami į pažymas apie per praėjusį laikotarpį sumokėtas išmokas, tad jos nemaža dalimi nulemia ir bendrą gyventojų pajamų deklaravimo proceso kokybę. Dėl šios priežasties svarbu, kad pažymos apie A ir B klasės išmokas į VMI sistemą atkeliautų laiku, o jose pateikiami duomenys būtų teisingi ir tikslūs”, – sakė Panevėžio AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Darius Kučinskas ir primena, kad A klasės metinės pajamos deklaruojamos FR0573 formoje, o metinės B klasės pajamos pažymoje FR0471.

Iki vasario 15 d. duomenis apie nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas gyvybės draudimo įmokas, sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, už studijas sumokėtas įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas bei nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus turi pateikti ir vadinamieji tretieji asmenys – bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt.

Deklaracijų apie B klasės pajamas Panevėžio ir Utenos apskrityse turi būti pateikta atitinkamai 3,3 tūkst. ir 1,5 tūkst. Deklaracijų apie A klasės pajamas Panevėžio apskrityje laukiama 6,6 tūkst., o Utenos apskrityje – beveik 3 tūkst.

Panevėžio AVMI inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas