Šventinė Tarybos posėdžio pradžia virto tikru chaosu

Ketvirtadienį 9 val. prasidėjusiame rajono savivaldybės tarybos (toliau – Tarybos) posėdyje vietos politikai patvirtinę 35 klausimų darbotvarkę, ėmėsi jos įgyvendinimo. Posėdyje dėl neaiškių priežasčių nebuvo Liuoniaus Purvinio ir Dariaus Šinkūno.

Tarybos posėdžiui pirmininkaujantis rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas pradėjo, anot jo, malonių akimirkų pertraukėlę. „Turiu blogą žinią – Kalėdų Senelio nebus. Tačiau jis visiems siunčia geriausius linkėjimus, o kartu atsiuntė ir snieguolę Tarybos sekretorę Indrą Malašičevienę. Kalėdų Senelis tvirtino, kad jūs buvote geri berniukai ir mergaitės, todėl visiems siunčia maišelį dovanėlių. Noriu padėkoti Kalėdų Seneliui už bendrą kūrybingą šventinę dvasią“, – tvirtino meras, po to sveikinęs 50-metį švenčiantį konservatorių Egidijų Puodžiuką. Frakcijos vardu savo kolegą sveikino Tarybos narys Rimantas Dijokas. E. Puodžiukas dėkojo kolegoms už dėmesį.

Po to Tarybos nariai ėmėsi svarstyti pirmo klausimo, nuo kurio nusišalino visas pulkas politikų, kurių šeimos nariai turi ryšių (dirba) su įvairiomis savivaldybės įmonėmis. Klausimo sprendimo „Dėl Utenos rajono savivaldybės tarybos 2017 m. vasario 23 d. sprendimo „Dėl Utenos rajono savivaldybės 2017 metų biudžeto patvirtinimo“ pakeitimo” priėmimas užtruko, nes buvo susiginčyta dėl Tarybos Ekonomikos, finansų, biudžeto ir turto komiteto siūlymo iš sporto programos pinigus perskirstyti UAB „Utenos komunalininkas“ miesto tvarkymo darbams. Diskusijos kilo dėl Utenos „Utenio” futbolo klubo problemų su jo finansavimo. Konservatoriai šį epizodą vertino emociškai. Savivaldybės administracijos vadovas Jonas Slapšinskas aiškino, kad klubas nedirbtų nuostolingai, tad ši suma (30 tūkst. Eurų) klubui labai reikalinga. J. Slapšinskui pritarė ir apie sporto problemas puikiai suprantantis Žydrūnas Urbonas, motyvuodamas vaikų akademijos išlaikymu. „Sportas visada jaučia pinigų trūkumą, tačiau vaikai lieka vaikais”, – liberalams replikavo Ž. Urbonas. 17 Tarybos narių sprendimą priėmė, tačiau pirmininkaujantis posėdžiui Jonas Spietinis supainiojo sprendimo priėmimo eiliškumą. Įsikišus į salę grįžusiam merui, buvo nuspręsta perbalsuoti. Dalis Tarybos narių vėl paliko posėdžių salę. Antrą kartą balsuojant buvo priimtas ir šio komiteto siūlymas – pinigų sporto programai nutarta neskirti. Pagaliau 30 tūkst. eurų lėšos perskirstytos „Utenos komunalininkui” miesto tvarkymo darbams.

Toliau svarstant kitus klausimus „Dėl nekilnojamojo turto mokesčio sumažinimo“ ar „Dėl valstybinės žemės nuomos mokesčio sumažinimo“ vėl kilo panika, tačiau ją jau suvaldė iš J. Spietinio pirmininkavimą perėmęs meras A. Katinas.

Plačiau apie Tarybos posėdžio priimtus sprendimus skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos diena“ numeriuose.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas