Visiems rajono mokyklų penktokams – po išmaniąją dovaną

Penktadienį, Rugsėjo 1-ąją, Utenos rajono mokyklose skambutis pakvietė apie 3 900 mokinių, kurie pradeda naujus mokslo metus. Šventiškai nusiteikę po vasaros atostogų į mokyklas sugužėję mokiniai mokytojams įteikė po margaspalvį žiedą, susitiko su savo klasės draugais.

Išskirtinė diena ir Utenos Aukštakalnio progimnazijoje, kur Mokslo ir žinių dieną bendruomenė išgirdo ne tik čia apsilankiusio Utenos rajono savivaldybės mero sveikinimą, bet ir sulaukė išskirtinės dovanos.
Rugsėjo 1-ąją visi Utenos rajono penktokai gavo dovanų po mikrokompiuterį iniciatyva „Po mikrokompiuterį visiems Lietuvos vaikams”, startavusi šių metų pradžioje bei apimdama vis daugiau Lietuvos mokyklų. Iniciatyvos tikslas – iki 2017 metų rugsėjo 1-osios dienos nupirkti mikrokompiuterius visiems Lietuvos penktokams ir paskatinti mokinius domėtis technologijomis ir rinktis technines profesijas ateityje, padėti mokytojams integruoti technologijas į pamokas. Šios iniciatyvos Utenos rajone globėjas – Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas pasirūpino, kad visi Utenos rajono ugdymo įstaigų penktokai naujus mokslo metus pradėtų sulaukę išmaniosios dovanos.
327 Utenos rajono penktokams ir jų informacinių technologijų bei dalykų, kurių pamokose bus integruotai naudojami šie įrenginiai, mokytojams aprūpinti Microbit mikrokompiuteriais meras skyrė 4 164 eurus iš Utenos rajono savivaldybės mero fondo. Mikrokompiuteriai Utenos rajono savivaldybę pasiekė paskutinę rugpjūčio savaitę, tad siekis Mokslo ir žinių dieną pradžiuginti penktokus įgyvendintas.
Aukštakalnio progimnazijoje kartu su rajono savivaldybės meru A. Katinu dalyvavo ir jo patarėjas Henrikas Zabiela bei Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Jovita Žiukelienė – svečiai pasveikino mokyklos bendruomenę ir įteikė mikrokompiuterius jaunosios kartos kūrybiškumo ir loginio mąstymo įgūdžiams lavinti.

Laikraščio „Utenos diena” ir Violetos Develienės inf.
Jurgitos Pavilonienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas