Sudeikių galerijoje puikuojasi plenero darbai

Sudeikių galerijoje atidarytoje parodoje iškabinti dažais kvepiantys XXI plenero tapybos darbai. Šiemet į plenerą susirinko šeši dailininkai, nutapę nemažai paveikslų. Į plenero uždarymą tradiciškai atvyko Ugniaus Vaiginio vadovaujamo Lietuvos valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ jaunimas.

Kūrusius dailininkus parodos atidaryme sveikino šio ilgamečio plenero sumanytojai Lina ir Virgilijus Gaižauskai, o naujasis rajono savivaldybės administracijos direktorius Audrius Remeikis įteikė mero padėkas. Į parodos atidarymą susirinko gausus būrys svečių, o visus susirinkusiuosius tradiciškai ledais vaišino kun. Povilas Klezys.

Šiemet 21 kartą rengiamame plenere dalyvavo vilniečiai Ieva Bunokaitė ir jau ne pirmus metus plenere dalyvaujantys Vilija Kisieliūtė su Gintaru Rūku. Į plenerą pirmą kartą atvyko kaunietis dailininkas Modestas Malinauskas, Saulė Jonaitytė iš Šalčininkų. Plenero organizatoriai beveik į kiekvieną plenerą pakviečia dalyvauti ir vietinius menininkus. Šiemet laimė nusišypsojo sudeikietei Angelei Dikmonienei.

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas