„Aukso paukštės“ apdovanojimai – Lietuvos mėgėjų meno puoselėtojams

Svarbiu kūrybiškumo pripažinimu visuomenėje tapę „Aukso paukštės“ apdovanojimai kasmet skiriami labiausiai nusipelniusiems šalies chorams, teatrams, folkloro ir šokių ansambliams, liaudiškos muzikos kapeloms, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrams bei jų vadovams.

Šiais metais geriausiais paskelbti net dvylika Lietuvos mėgėjų meno kolektyvų ir jų vadovų. Nominacija „Už nuopelnus tautinei kultūrai” skirta režisieriui, teatrologui, prof. dr. Petrui Bielskiui. Visiems laureatams bus įteiktos „Aukso paukštės” – aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas šalyje.

Geriausio suaugusiųjų choro ir vadovo nominaciją pelnė Raseinių r. kultūros centro mišrus choras „Šatrija” ir vadovas Gražvydas Jegnoras, Geriausio vaikų arba jaunimo choro ir vadovo – Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos merginų choras „Viva melodica” ir vadovė Loreta Mikutienė. Geriausiu vokaliniu ansambliu ir vadovu pripažinti Šakių r. Gotlybiškių kaimo mamų ir dukrų kvartetas ir vadovė Violeta Simonavičienė.
Geriausio miesto folkloro kolektyvu ir vadovu tapo Vilniaus miesto apeigų folkloro grupė „Kūlgrinda” ir vadovė Inija Trinkūnienė, Geriausiu krašto folkloro ansambliu ir vadovu – Biržų kultūros centro Pabiržės skyriaus folkloro ansamblis „Žemyna” ir vadovė Aušra Butkauskienė.
Geriausio vaikų ir jaunimo teatro ir vadovo apdovanojimą pelnė du kolektyvai – Tauragės moksleivių kūrybos centro teatro studija „Pilies teatras” ir vadovė Jolanta Kazlauskienė bei Molėtų kultūros centro teatro studija „Remarka” ir vadovė Jolanta Žalalienė.
Geriausia liaudiškų šokių grupe ir vadovu pripažinti Šiaulių kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Vajaunas” ir vadovas Romualdas Laugalis, Geriausiu liaudiškų šokių ansambliu ir vadovu – Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė” ir vadovė Indrė Šerpytienė.
Geriausio pučiamųjų instrumentų orkestro ir vadovo apdovanojimą pelnė Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras ir vadovas Rimantas Valančiauskas, Geriausio liaudiškos muzikos ansamblio ir vadovo – Marijampolės meno mokyklos skudutininkių ansamblis „Tūto” ir vadovė Daiva Vosylienė.
Geriausio naujai susikūrusio mėgėjų meno kolektyvo ir vadovo nominacija skirta Palangos kultūros ir jaunimo centro kameriniam chorui ir vadovui Edmundui Jucevičiui.
Lietuvos nacionalinio kultūros centro 1999 m. įsteigtos „Aukso paukštės” meno kolektyvams skiriamos už aktyvią pastarųjų metų veiklą: dalyvavimą svarbiausiuose šalies renginiuose, konkursuose pelnytus prizus, festivalių, konkursų inicijavimą, naujų programų parengimą.

Nacionalinio kultūros centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas