Ingredientai: 300 g manų, 150 g specializuotų miltų blynams, 1 a.š kepimo miltelių, 2 a.š. sausų mielių, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. druskos, 3 stiklinės vandens.
Padažui: 100 g medaus, 30 g sviesto.
Paruošimo būdas: mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite trupučiu šilto vandens. Palaikykite 5-10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi. „Ekstra” manus sumaišykite su specializuotais miltais blynams, kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Supilkite aktyvuotas mieles ir tris stiklines šilto vandens. Viską išmaišykite ir uždengę palikite 30 min., kad tešla šiek tiek pakiltų. Po to, tešlą išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje pateptoje aliejumi. Kepkite tik iš vienos pusės. Marokietiški blyneliai puikiai tinka su lydyto medaus ir sviesto padažu.
Vytauto Skuodo nuotr.