Reikės: 100 g rūkytos kiaulienos šoninės, 4 v. š. sviesto, 1 svogūnas, 4 v. š. miltų, 600 ml sultinio,1-2 saliero lapkočiai, 150 g grietinėlės, 4 didelės bulvės, 70 g fermentinio sūrio, 50 g svogūnų laiškų, druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Įkaitiname keptuvę ir sudedame pjaustytą kiaulienos šoninę ir kepame kelias minutes, kol spirgučiai švelniai apskrunda. Šaukštu išimame spirgučius, o tą pačią keptuvę su kiaulienos riebalais dedame bulves, kurias kepame apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Apkepus bulvėms, jas sudedame į puodą su sultiniu ir ant silpnos ugnies verdame. Keptuvėje, kurioje kepė bulvė išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą salierą ir svogūną, kepame juos 3-4 minutes, suberiame miltus, išmaišome ir dar po minutės kepimo viską sudedame į puodą su sultiniu ir bulvėmis. Į sriubą beriame druskos ir pipirų. Nuimame puodą nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, suberiame smulkintus svogūnų laiškus ir tarkuotą sūrį. Dedame ant silpnos ugnies ir verdame dar 5-10 minučių.
Patiekiame keptų bulvių sriuba šiltą ir paskanintą spirgučiais.