Ketvirtadienį vyko paskutinis senosios kadencijos Tarybos posėdis

Kovo 23 dieną vykusiame paskutiniame šios kadencijos Utenos rajono savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) posėdyje dalyvavo 24 politikai, išskyrus socialdemokratą dr. Raimundą Čepuką. Posėdžiui paskutinį kartą pirmininkavo rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. Tarybos nariai vienbalsiai nutarė iš savo darbotvarkės išbraukti vieną klausimą ir papildyti dar trimis.

Vyko paskutinis senosios kadencijos Tarybos posėdis

Pirmuoju svarstomu klausimu buvo pritarta Utenos rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos 2022 m. veiklos ataskaitai, kurią pristatė savivaldybės kontrolierė Daiva Karalienė. Vėliau buvo svarstomas Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus ir direktoriaus pavaduotojo atleidimo iš pareigų klausimas. Jie bus atleisti tuomet, kai pirmą kartą susirinks naujai išrinkta Taryba. „Utenos dienos“ žiniomis naujoji Taryba priesaikai turėtų rinktis balandžio 14 dieną.
Toliau buvo tradiciškai svarstomas Utenos rajono savivaldybės 2023 metų biudžeto pakeitimas.
Nuo valstybinės žemės nuomos mokesčio atleistos dvi įstaigos, tarp jų – AB „Kasandros grupė“, valdanti Utenos hipodromą.
Taip pat pritarta dviem investicijų sutartims: su UAB „Skuba RE“ ir su UAB „Umaras“. Iki pietų buvo svarstomi ir kiti darbotvarkėje numatyti klausimai.

Pasibaigus Tarybos posėdžiui visi jame dalyvavę politikai įsiamžino nuotraukoje

Paskutiniai Tarybos sprendimai buvo skirti papildomiems klausimams. Sprendimai buvo priimti dėl Utenos greitosios medicinos pagalbos perdavimo, valdymo struktūros pakeitimo bei patalpų nuomos reikalų. Plačiau apie tai skaitykite laikraščio „Utenos diena“ puslapiuose.
Atsisveikindami Tarybos nariai įteikė gėlių puokštes už darbą savivaldoje, dėkojo rajono savivaldybės merui A. Katinui, jo pavaduotojui Vitalijui Šeršniovui, savivaldybės administracijos direktoriui Vidui Žviniui, jo pavaduotojai Zitai Ringelevičienei, mero patarėjams Henrikui Zabielai ir Vidmantui Valinčiui.
Meras A. Katinas naujai valdžiai ir naujiesiems Tarybos nariams linkėjo sėkmės, o savo įpėdiniui Marijui Kaukėnui dirbti 10 kartų geriau nei jis.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas