Sriuba su gerumo prieskoniu

Žemės ūkio ministerijos darbuotojai paskutinę dieną prieš Kalėdas paragavo maltiečių sriubos ir paaukojo paramos stokojantiems.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, kuri pati padėjo pilstyti sriubą į lėkštes,  padėkojo Maltos ordino savanoriams, kurie rūpinasi senyvo amžiaus žmonėmis. „Tai milžiniškas ir nelengvas darbas, kurį atlieka Maltos ordinas, smagu Jus šiandien matyti čia ir šiek tiek prisidėti prie gerumo akcijos”, – kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
„Maltiečių sriuba” – tai kalėdinis paramos projektas, atsiradęs dar 2006 metais. Už paaukotas lėšas bus nupirkti kalėdiniai lauknešėliai senyvo amžiaus žmonėms.
Šiuo metu maltiečiai globoja apie 2000 garbaus amžiaus žmonių daugelyje Lietuvos miestų. Pagrindiniai jiems skirti pagalbos projektai yra „Maistas ant ratų” – karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 16-oje miestų ir „Priežiūra namuose” – projektas 6-iuose miestuose, savanoriškas šių žmonių lankymas namuose ir visokeriopa pagalba jiems.
Maltos ordino pagalbos tarnyba įsikūrė 1991 metais. Šiuo metu maltiečiai Lietuvoje vienija daugiau kaip 900 savanorių.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas