Tradicinei šventei vyšnaitės pašykštėjo kvapnių žiedų

Tauragnai pavasarį neįsivaizduojami be sužydėju­sio Gesės vyšnių sodo, kuris tapo savotišku šio kraš­to simboliu. Kasmet gegužės mėnesį Tauragnuose rengiama Vyšnių žydėjimo šventė ir šiais metais su­kvietė kraštiečius bei svečius. Tačiau vyšnaitės nebu­vo nusiteikusios išskleisti savo žiedų – tam sutrukdė vėsokas pavasaris.

Sužydėjo vos trys

Maždaug prieš dešimtme­tį pradėtas sodinti kraštietei habilituotai mokslų daktarei Eugenijai Šimkūnaitei atminti skirtas vyšnių sodas iš pradžių nebuvo gausus – jame augo ir vasarą vyšnias sirpino vos ke­lios dešimtys sodinukų. Vėliau vyšnaičių sodinimą tęsė Eu­genijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo nariai, Tau­ragnų krašto bendruomenė, privatūs asmenys. Šiuo metu sode auga apie 100 vyšnai­čių, aptvertų tvorele ir kraštie­čio Romualdo Šimkūno sukur­tais vartais su užrašu „Gesės vyšnių sodas“.

Ne vienus metus Tauragnų krašto bendruomenė gegu­žės mėnesį, kai gamta apsipila žiedais, visus sukviečia į tra­dicinę šventę ir tuo pačiu metu pažymi savo sukaktį.

Gegužės 14 dieną Vyšnių žydėjimo šventė tauragniš­kius turėjo sukviesti į šį so­delį, tačiau tam sutrukdė lie­tingas oras, tad susirinkusieji šventinę popietę smagiai pra­leido Utenos kultūros centro Tauragnų skyriaus salėje.

Daugiau apie tai skaitykite antradienio laikraštyje „Utenos diena“.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas