Nesąžiningiems pirkėjams kelią pastojo pareigūnai

Spalio 23-ią nuo 16 iki 21 val. visoje šalyje vyko speciali policijos priemonė – buvo tikrinama, ar asmenys, patekę į prekybos, laisvalaikio praleidimo vietas, pateikė jiems priklausantį galimybių pasą. Į prekybos centrus užsukusius pirkėjus policijos pareigūnai pasitiko ir Utenos apskrityje.

Kaip informavo Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, iš viso šalyje dirbo beveik 200 policijos pareigūnų, kurie patikrino bemaž 12 tūkst. asmenų. Priemonės metu pradėti 38 ikiteisminiai tyrimai dėl svetimo galimybių paso pagrobimo (arba pagrobto panaudojimo), taip pat pradėta 21 administracinė teisena dėl veido kaukių nedėvėjimo.

Utenos apskrityje 16 pareigūnų patikrino 875 pirkėjus, nustatyti trys pažeidėjai (vienas iš jų – Visagine). Du prasprukti su kitų asmenų galimybių pasais bandę pirkėjai pričiupti Utenoje: moteris (gim. 1994 m.) prekybos centre Metalo gatvėje bei vyras (gim. 1989 m.) J. Basanavičiaus gatvėje esančioje prekybos vietoje.

Už svetimo dokumento klastojimą arba panaudojimą pažeidėjams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas