Lengvatinė Ignalinos kredito unijos paskola bendrovei „Birvėtos tvenkiniai“ padėjo lengviau išgyventi sunkmetį

Žemės ūkio paskolų garantijų fondui pratęsus lengvatinių paskolų apyvartinėms lėšoms teikimą šalies ūkininkams, tokias paskolas savo klientams toliau dalina ir Ignalinos kredito unija. Šios lengvatinės paskolos ūkininkams bus išduodamos iki šių metų birželio mėn. pabaigos, o jų grąžinimą galima atidėti 12 mėn. laikotarpiui. Metinės šių paskolų palūkanos – 0,1–0,69 proc.

Galimybe gauti tokią lengvatinę paskolą jau pasinaudojo bendrovė „Birvėtos tvenkiniai“, valdanti vieną didžiausių akvakultūrų ūkių Lietuvoje. Maždaug 900 ha teritoriją užimančiuose tvenkiniuose įmonė augina karpius, lydekas, amūrus, plačiakakčius ir kitas žuvis. Vėliau jos vietoje perdirbamos ir parduodamos visoje Lietuvoje.

Bendrovei vadovaujanti Edita Brukštuvienė sako, jog galbūt ūkiams, maisto gamybos ir perdirbimo įmonėms, COVID-19 pandemija ir karantinas smogė kiek švelniau nei kai kuriems kitiems verslams, tačiau iššūkių šiuo sudėtingu laikotarpiu – pakako.

„Šis finansinis instrumentas, lengvatinė paskola, kurią paėmėme Ignalinos kredito unijoje, mums padėjo išsispręsti tam tikras problemas, pavyzdžiui pilnai atsiskaityti su tiekėjais. Padaryti tai be šios paskolos būtų buvę gerokai sudėtingiau“, – sako E. Brukštuvienė.

Anot jos, 2020 m. pradžioje bendrovė ėmė savarankiškai perdirbti žuvį, o tai pareikalavo nemažų investicijų. Užklupus pandemijai laisvų pinigų neturėjome – visi jie buvo investuoti į perdirbimą. „Todėl, kaip ir sakiau, gauta lengvatinė paskola padėjo mums susitvarkyti finansinius srautus ir atsiskaityti su tiekėjais“.

E. Brukštuvienė sako, kad bendrovės ateities planuose – ir produkcijos eksportas į užsienio šalis.

„Žinoma, atsargiai galvojame apie tai. Tačiau visų pirma reikia, kad stabilizuotųsi su pandemija susijusi situacija“, – tikina įmonės vadovė. Pagrindinė „Birvėtos tvenkinių“ veikla – tvenkininė žuvininkystė. Be įprastinės, bendrovė vykdo ir ekologinės žuvininkystės veiklą, kur laikomasi specialių sąlygų, būdingų tik ekologinei gamybai. Įmonė glaudžiai bendradarbiauja su vietos ūkininkais, partneriais, taip pat ir su Ignalinos kredito unija.

Ūkininkams, susidomėjusiems galimybe gauti šią lengvatinę paskolą, reikia susisiekti su Ignalinos kredito unijos centriniu skyriumi tel. 8 386 52561, el. paštu ignalina@kreda.lt ar bet kuriuo regioniniu skyriumi Utenoje, Švenčionyse, Švenčionėliuose, Pabradėje, Zarasuose ar Visagine.

Susitvarkyti visus su šia paskola susijusius formalumus galima ir neapsilankius unijos skyriuose. Tai gali būti padaryta nuotoliniu būdu.

Paskola gali būti naudojama įvairiems su kasdiene ūkio veikla susijusiems dalykams, pavyzdžiui, darbo užmokesčiui, kurui, energijai, trąšoms, įvairioms augalų apsaugos priemonėms, pašarams įsigyti. Maksimalus paskolos dydis – 1 mln. eurų.

Ignalinos kredito unijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas