Reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, aliejaus, poro, 3 saldžiųjų paprikų, 5 česnako skiltelių, 2 pomidorų, 2 šaukštų pomidorų padažo, druskos ir pipirų pagal skonį, šiek tiek šviežių bazilikų, 200 g mocarelos, kiaušinio.
Gaminimas:
pakaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytą porą, išilgai supjaustytas paprikas ir 3 sutraiškytas česnako skilteles. Truputį pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Nulupkite ir supjaustykite pomidorus, sumaišykite juos su pomidorų padažu ir 2 sutraiškytomis česnako skiltelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite pjaustytus bazilikus. Iškočiokite tešlą, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, ant jų užtepkite pomidorų bei česnakų tyrę. Uždėkite ant kiekvieno tešlos gabalėlio šiek tiek sūrio.
Apipilkite paprikų ir porų mišiniu. Užrieskite iš abiejų pusių tešlos kraštus ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.